DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vandoorne: Sokkal jobb a Renault-val dolgozni

A wokingi alakulat megkezdhette a munkát az új motorgyártójával, a Renault-val, és Stoffel Vandoorne már több pozitívumot lát, mint a Hondával való együttműködés során.

Barcelonában megkezdődtek a téli tesztek, és igaz, Alonsóéknak nem volt problémamentes a délelőttjük, de a gondot nem a motor okozta, hanem egy kerékanya, mégis órákat veszítettek már az első napon.

Ennek ellenére Stoffel Vandoorne-tól pozitív nyilatkozatot hallhattunk, aki kedden ül be másodszor az MCL33-ba: „A McLaren egy nagyon jó csapat, és nem látom okát, miért ne teljesíthetnénk úgy, mint a Red Bull. Szerintem ez lesz a helyzet, de semmire sincs garancia.”

A belga azt emelte ki, mit talál másnak az új partnerükben, mint a japánokban: „Kitűnő a hangulat, és már most sokkal több a közvetlen kapcsolat a Renault embereivel, mint korábban a Honda munkatársaival volt. Sokkal kevesebb problémával kell majd foglalkoznunk, így időnk és energiánk is több marad.”

vandoorne-a-szintrol-2018



„Ott lesz mércének a Red Bull és a Renault, két csapat, ami ugyanazt az erőforrást használja, mint mi. Ez hiányzott nekünk az elmúlt három évben. Jól kellene teljesítenünk, mert a legfőbb gyengeségünk már a múlté, de ez a Formula-1, és erről a stopper fog dönteni” - folytatta a McLaren versenyzője, milyen előnyt lát még a motorváltásban.

„Legalább az az előnyünk meglesz, hogy tényleg tudunk tesztelni Barcelonában, ellentétben a tavalyi szezonnal, amikor folyamatosan a garázsban kellett ülnünk. Együtt tudunk majd dolgozni és tanulni az autóról, reméljük, hogy az 500 km-es táv meglesz a napok végén” - zárta nyilatkozatát Vandoorne a csapat céljairól, annak ellenére, hogy a McLaren már az első napot valószínűleg a legkevesebb körrel fejezi be a délelőtti probléma miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: