DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Megérkezett az új Force India

A barcelonai teszt első napja előtt egy órával leplezte le 2018-as F1-es autóját a Force India - a festés továbbra is a tavaly már megszokott rózsaszín.

Ahogy tavaly, úgy idén is rózsaszínben pompázik a Force India, bár némileg változott a festés 2017-hez képest - ahogy az kiderült a hétfő reggeli, barcelonai leleplezés során. A bemutatáson ott volt Sergio Perez, Esteban Ocon és Nyikita Mazepin is, hiszen mindhárman kipróbálhatják majd a következő négy nap során. 

A hírek szerint egyébként hamarosan a névváltozást is bejelentheti a csapat, de ez egyelőre elmaradt. "Nagyon szorosan dolgoztunk együtt a BWT-vel azon, hogy még erősebb identitása legyen az idei autónak és mindenki nagyon elégedett a végeredménnyel. Ez a festés nagyon feltűnő" - nyilatkozta Otmar Szafnauer műveleti igazgató.

A csapatnál azt is hangsúlyozták, hogy a bemutatón leleplezett autó nagyon hasonlít a tavalyira és teljességgel azon alapul. "Ez egy kiinduló pont, egy jó alap ahhoz, hogy az aerodinamikai részlegnek több ideje legyen fejleszteni a melbourne-i rajtig ahelyett, hogy gyorsan bemutatnánk az alkatrészeket már a tesztre" - mondta Andrew Green technikai igazgató.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: