DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Csak egyetlen problémája volt Raikkönennek hétfőn

Elégedett a hibátlanul működő új Ferrarival az első nap tesztelő Kimi Raikkönen, aki emlékeztetett, a köridőkből nem szabad következtetéseket levonni. A finn a halóval is ki van békülve.

Miután vasárnap „nulladik napként” a Ferrari megjáratta új autóját Barcelonában, a kollektív teszt első napján Kimi Raikkönen ült az SF71H volánja mögött. A finn versenyző 1:20,506-os körével harmadik legjobb eredményt futott, és összesen 80 kört teljesített. Bár az alacsony hőmérséklet és a szemerkélő eső korlátozta a pályán tölthető időt, a Ferrari problémamentes napot zárt. A 38 éves finn is csak egy negatívumot emelt ki:

„A valódi probléma, az egyetlen a nap folyamán, az időjárás volt” – idézi Raikkönent a Ferrari weboldala. „Az első benyomásaim az új autóról rendben voltak, de még mindig túl korai ítéletet alkotni róla, különösen ilyen időjárási állapotok között. Ezeket a gumikat nem arra tervezték, hogy 8 fokban működjenek, mindenkinek nehéz dolga volt. Ahogy a többiek esetében, a mi munkánknak sem volt köze a köridőkhöz, csak mentünk, változtattunk pár dolgon, próbáltuk megérteni az autót, amelynek szemlátomást nincsenek hibái. Most meg kell próbálnunk több kilométert teljesíteni.”



Nem szabad elfelejteni, hogy a pilóták többsége – Raikkönent is ideértve – halóval felszerelt autóban nem ült korábban néhány körnél hosszabb ideig: „A korábbi évek tesztjeihez képest a halót ezúttal az autó szerves részének tervezték, ami a múltban nem volt lehetséges. Nem vettem észre, hogy bármiben másként kellett volna vezetni az autót, mint a védelem nélkül” – beszélt az eszközről Raikkönen, aki szerdán ül ismét az SF17H-ba. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: