DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hülkenberg: Alonso új kihívásokat keres

Fernando Alonsónak 2018-ban két világbajnokságban is meg kell állnia a helyét: az F1-ben és a WEC-ben egyaránt. Olyan pilóta szólalt meg az ügyben, aki szintén szerepelt mindkét kategóriában.

Nico Hülkenberg esete azonban annyiban tért el Fernando Alonsóétól, hogy a német pilóta 2015-ben csupán két hétvégén vett részt a hosszútávú világbajnokságban, míg a spanyol teljes szezont teljesít majd a Toyotával. A német versenyzőnek 2015-ben sikerült az, amiről Alonso álmodik: megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt Nick Tandy és Earl Bamber társaságában.

A Renault pilótája osztja Valtteri Bottas véleményét abban, hogy szeret egy kategóriára összpontosítani: „Én inkább egy dologra szeretek koncentrálni, de ő már a karrierje és az élete más pontján jár, mint én. Ő egy többszörös világbajnok, aki új kihívásokat keres, és talán mások a prioritásai is, nem tudom.”

 hulkenberg-alonsorol-2018



A német versenyző pár éve tehát meg is tapasztalhatta, milyen az, amikor két helyen kell helyt állni, és igen megerőltetőnek találta a szituációt: „Neki ez azért más lesz, mint nekem, mivel ő egy teljes szezont fut majd, ahol én két hétvégén álltam rajthoz, és mellette teszteltem. Nekem ez csupán hat hónapig tartott, ugyanakkor elég megerőltető volt a több utazás miatt, és a sok idő miatt, amikor nem az F1-ről kellett gondolkodni.”

„Az biztos, hogy igen nagy kihívást vállalt magára” - zárta mondandóját Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: