DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton is üdvözölte a McLarent

Lewis Hamilton nem felejti el, honnan indult. Változatlanul szurkol korábbi csapatának, a jelenlegi autót pedig nagy tetszéssel fogadta. Egy kis üzengetésbe is bonyolódtak Alonsóval.

A négyszeres világbajnok brit pilóta 2007-ben a McLaren-Mercedesnél kezdte pályafutását és rögtön komoly sikereket is elért. Akkor éppen Fernando Alonso csapattársaként kellett megmutatnia, mit tud és ezt sikeresen véghez vitte az újonc. Gyorsan felvette a tempót és kevés híján bajnok is lett.

Összesen hat szezont töltött a wokingi istállónál Lewis Hamilton, mielőtt a gyári Mercedeshez szegődött. A McLaren évek óta csak botladozik, korábbi brit pilótájuk pedig több ízben is sajnálkozását fejezte ki a tavalyi évben, hogy az istálló ennyire távol került a sikerektől. Most azonban, a Renault-motorral végre megfordulhat a csapat szerencséje.

Lewis Hamilton is a McLaren újbóli felemelkedését kívánja


Az elmúlt napokban Woking is előállt legújabb rakétájával, új (a kezdeteket idéző) színvilág és a remények szerint gyors versenyautó. Fernando Alonso a Twitteren tette közzé az MCL33-at, Lewis Hamilton pedig reagált rá, ezzel is kifejezve azt a vágyát, hogy első F1-es csapata ismét versenyképes legyen végre.

„Izgatóan jól néz ki, testvér! A McLaren végre olyan, amilyennek lennie kellene” – kommentálta a spanyol vetélytárs által kitett fényképet Lewis Hamilton. Nem is váratott sokáig magára a válasz. „Jól néz ki, remélhetőleg közelebb kerülünk hozzátok, srácok” – reagált Alonso a korábbi csapattárs szavaira.

Változnak az idők. Tíz évvel ezelőtt harag, sőt háború volt a felek között, ami az évek során végül átalakult egy baráti viszonnyá. Az elmúlt szezonok során egyre többször olvashattunk egymást dicsérő nyilatkozatokat. Ki gondolta volna ezt 2007 végén? Erre Zak Brown McLaren-vezérigazgató még rátett egy lapáttal, amikor nemrég elismerte, bármikor szívesen újra szerződtetné Hamiltont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: