DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ecclestone figyelmeztet: tényleg kiszállhat a Ferrari

Az F1 korábbi első embere szerint Sergio Marchionne nem ígér olyat, amelyet aztán mégsem vált valóra – sőt, az üzletember egy rivális sorozat elindítását is kinézi a maranellói gyártóból.

A Ferrari esetleges távozása a Formula-1-ből időről időre felmerül, amikor a szabályalkotók éppen nem az olaszok szája íze szerint hoznak döntéseket. Legutóbb a 2021-re tervezett új szabályok kapcsán fenyegetőzött Sergio Marchionne elnök-vezérigazgató, a száguldó cirkusz jelenlegi vezetői azonban nemrég helyretették a maranellói alakulatot. Pedig Bernie Ecclestone, az F1 korábbi ura szerint nagyon is elképzelhető, hogy a Ferrari tényleg elhagyja a sportágat:

ecclestone-ferrari-dppi-1



„Ha az FIA nem teszi azt, amit Sergio helyesnek vél, vagy ami a Ferrarinak tetszik, akkor le fognak lépni” – idézi az F1 éléről tavaly év elején eltávolított üzletembert az F1i.com szakoldal. „Nem hiszem, hogy bármit tenne, ha azt nem gondolja komolyan. Nem az a fajta srác, aki nem teszi meg, amit mond. A lényeg egyszerű: a Formula-1 egyenlő a Ferrarival, és ugyanez igaz fordítva is. Akárhol járhatunk a világban, senkinek sem az utcai autók fognak beugrani a Ferrariról, hanem a Formula-1.”

„Nem szeretnék Ferrari nélküli F1-et látni. Egyetlen promóter sem örülne, ha a Ferrari távozna” – fogalmazott Ecclestone, aki még egy másik, szintén többször emlegetett forgatókönyvet is előhozott: „Néhányak fejében már egy új sorozat is megfordult, Sergio többekkel beszélt már erről. Bárki csatlakozna a Ferrarihoz, ha az a bizonyos új bajnokság ugyanazokkal az elemekkel rendelkezne, mint a mostani, de olcsóbb lenne a versenypályák számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: