DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton egy négy éves versenyről: Rosberg csalhatott

A 2014-es Bahreini Nagydíjra a legtöbben úgy tekintenek, mint Lewis Hamilton és Nico Rosberg három éven át tartó parázs küzdelmének kezdetére - a brit elárulta, exkollégája csalhatott a sivatagi pályán.

2014 és 2016 között a Mercedes-pilóták csatája uralta a száguldó cirkuszt: kétszer Hamilton, egyszer Rosberg győzelmével, a pályán történő csatákat és ütközéseket pedig rengeteg negatív komment és pszichológiai játszma kísérte ez idő alatt. Azóta már több mint egy év is eltelt, és egyelőre úgy tűnik, hogy a brit pilóta bensőségesebb kapcsolatot ápol Valtteri Bottasszal. Ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy újfent odaszúrjon korábbi nemezisének.

A 2014-es Bahreini Nagydíj a sportág 900. versenyeként vonult be a történelembe, egyúttal olyan futamként, ahol a két Mercedes-pilóta először vívott egymással valódi csatát. A páros lélegzetállító módon előzgette egymást, és annak ellenére, hogy inkább Hamilton állt nyerésre, nem tudta leszakítani magáról a németet. „A pilótafülkében magunk tudjuk állítani, milyen módban versenyzünk” – idézte a négyszeres bajnokot a Motorsport-Total. „Akkoriban volt egy szabály, hogy egyfajta módban kell versenyeznünk, és ahhoz, hogy mellém érjen, módot kellett váltania. Ezt csalásnak lehet nevezni” – magyarázta Hamilton, megemlítve, milyen problémás volt Rosberg mellett versenyeznie.

„A rajt előtt megegyeztünk valamiről” – mondta a brit annak ellenére, hogy a rádióforgalmazás alapján kiderült, ha egy pilóta változtat, a csapattársát is erre kérték. Hamilton úgy véli, kapcsolatuk azonban már korábban megromlott. „Hogy őszinte legyek, nagyon nehéz volt a kapcsolatunk, amikor fiatalok voltunk, hiszen mindig egymás ellen versenyeztünk” – vélekedett, majd hozzátette, mit gondolt a Mercedes 2013-as bemutatóján: „Fenékbe kell rúgnom ezt a srácot itt mellettem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: