DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso üzenete: Szép idők következnek

Miután az új McLaren is lelepleződött, a csapat még aznap filmes napot tartott, így a pilóták kipróbálhatták az autót. Alonsót már az első pár kör meggyőzte arról, hogy az MCL33-as egy jó alap lesz.

A papaya-kék McLaren az új erőforrásával, a Renault-val február 23-án gurult ki első útjára. A helyszín szokatlan módon egy spanyol pálya, a Circuito de Navarra volt, ahol Fernando Alonso mellett természetesen Stoffel Vandoorne is kipróbálhatta új munkaeszközét.

Az első út után Alonsót arról kérdezték, mit üzenne a szurkolóinak: „Szép idők következnek, ez az üzenetem. Sokat szenvedtünk, de nagyon magas szinten maradt a motivációnk, és a csapat most erősebb, mint három évvel ezelőtt. Ami nem öl meg, az megerősít. Az utóbbi néhány év egy nagyon egységes és erős csapatot kreált belőlünk, és ennek idén fogjuk meglátni az első eredményeit.”

 VbGjMRGRIhpCG4mhbIcO4vhT3v0or6tm__O3I0415



„Mindig különleges pillanat, amikor az ember először vezet egy autót, mindent remeknek éreztem. Alig várom, hogy a következő köröket már a határon teljesíthessem. Eddig nagyon jó érzés” - magyarázta a spanyol az első benyomásait az MCL33-al kapcsolatban.

A filmes napok természetesen nem a köridőkről szólnak, de néhány apró munkát így is el kell végezni az autón. „Nyilván másik autók mögött, kamerákkal és filmes felszerelésekkel mentünk, ami nem teszi lehetővé, hogy teljes gázzal haladjunk, de ez jó a szponzorainknak” - fejtette ki a kétszeres világbajnok. „Első alkalommal próbálhattuk ki az ülést, a pedálokat, és hogy milyen érzés az autóban, a srácok pedig a karosszérián állítottak valamelyest.”

„A jó dolog ezekben a napokban az érzelmes része: egy több hónapos és igen kemény munka után vagyunk itt, és nagyon büszke vagyok a csapatomra. Végül eljött ez a nap is, már a motort és az autót is bejárattuk, így mindannyian elégedettek lehetünk” - zárta mondandóját Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: