DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: Nem kellene vitázni a halóról

Miután Toto Wolff azt mondta, hogy legszívesebben láncfűrésszel szedné le a halót az F1-es autók tetejéről, Alonso a fejvédelmi eszközt helyeslők pártjára állt.

„Adjanak egy láncfűrészt, és levágom!” – röviden és tömören így vélekedett Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója arról, hogy mit kellene csinálni a fejvédelmi eszközzel, melyet 2018-ra kötelezővé tettek a Forma-1-ben. Mivel a legtöbb autót már bemutatták, lassan kezdhetünk hozzászokni a látványhoz, és Lewis Hamilton is azt mondta, hogy szükséges, mellyel új időszak kezdődik a sportágban. Nos, Fernando Alonso vele, nem pedig a főnökkel ért egyet – amikor arról kérdezték, hogy néhány verseny után meg fog-e feledkezni a halo jelenlétéről, így választolt a Sky Sportsnak: „Igen, ebben biztos vagyok.”



„Ez az eszköz a biztonságot hivatott fejleszteni, megvédi a pilóták fejét, ezért addig, amíg biztonsági eszközről van szó, nem kellene vitába szállni ezzel kapcsolatban. Igen, esztétikailag nem a legjobb ebben pillanatban, de biztos vagyok benne, hogy a sport és csapatok megtaláljak a módját, hogy szebbé tegyék a rajongók számára” – mondta a kétszeres világbajnok.

Sebastian Vettel még nem vezette az SF71H-t, de az első benyomásai bíztatóak a halóval felszerelt gépről: „Az üléspróbán minden rendben ment – legalábbis nem volt annyira zavaró, mint amennyire vártam. Már pályára szeretnék hajtani vele, szerintem mindenki hamar hozzászokik majd.” Daniel Ricciardo egyetértett kollégáival – az ausztrál úgy gondolja, hogy a 2009-es magasabb és keskenyebb hátsó, valamint az alacsonyabb és szélesebb első szárnyak sokkal nagyobb esztétikai változást jelentettek, mint most a halo bemutatkozása.

„Minden rendben lesz. Ne értsenek félre, nem tetszik, ahogyan kinéz, de rendben lesz, és hamarosan másról fogunk beszélni – különösen akkor, amikor elkezdünk versenyezni, és kialakul a bajnokság képe. Emlékszünk 2009-re, amikor a Brawn nyerte a vb-t – az autók teljesen másak voltak, szinte olyanok, mint az F3-asok? Az emberek magasba emelték a kezüket, és erről beszéltek az év elején, de hozzászoktunk, és tovább léptünk. 2009 sokkal drámaibb volt, mint most a halo, és az is tovább tartott, amíg az emberek hozzászoktak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: