DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Problémamentesen kezdett a Honda

Az elmúlt három év fiaskója után a Honda ezúttal a Toro Rosso partnereként versenyez a szezonban. A szövetség már sokkal jobban kezdődik, az autó ugyanis gond nélkül futott a szerdai teszten.

Mugellóban futtatta meg először az STR13-at a Red Bull fiókcsapata. Saját és rajongóik legnagyobb örömére a forgatási napon semmilyen gond nem adódott az autóval, a Honda nem robbant le. Ezzel már előrébb járnak, mint a McLaren tavaly ilyenkor, a wokingiak ugyanis három évből kétszer gyakorlatilag elvesztegették a téli tesztek értékes napjait a japán erőforrás megbízhatatlansága miatt.

Az elmúlt három évad pocsékul sikerült a Honda számára, nem sikerült egy ütőképes motorral előállniuk, így tavaly ősszel a McLarennel inkább a szakítás mellett döntöttek. Az istálló a Renault-val, a motorszállító pedig a Toro Rossóval állt össze az idei évtől. Egyelőre lelkesen várja az évadot a két pilóta is, akik örömmel nyugtázták, hogy a tavalyi és a 2015-ös évvel ellentétben nem ment gallyra az erőforrás egyetlen kör után.

Már jobban indult a Toro Rosso-Honda, mint a McLaren-Honda


„Problémamentes nap! Nem viccelek!” – kommentálta a szerdai teszteket utólag a Toro Rosso francia pilótája, Pierre Gasly a Twitteren. Ez is mutatja, mennyire benne volt mindenkiben az aggodalom, hogy esetleg a japán mérnökök ismét belefutottak valami előre nem látható hibába.

„Az új kisasszony szuperül és simán futott” – ez már Brendon Hartley reakciója volt a tesztnap után, amit az Instagramon tett közzé. Az első feladatot tehát kipipálhatja a Honda, a motor elindult és a tesztnapot hibátlanul teljesítette. A megbízhatóság a jelek szerint feltétlenül jobb szinten van, mint tavaly ilyenkor, most még a teljesítmény maradt kérdéses.

Egészen biztos, hogy az idei év egyik pikáns párbaja lesz, hogy egymáshoz képest hogy teljesít a McLaren-Renault, illetve a Toro Rosso-Honda. Lehet, hogy jövőre már a Red Bull is a japán erőforrás mellett dönt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: