DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

McLaren: Fantasztikus munkát végeztünk

A Renault-ra való átállás miatt egyáltalán nem volt könnyű útja a McLarennek, amíg az autó bemutatására sor kerülhetett, de minden kihívást leküzdött az istálló az idő rövidsége ellenére is.

Lehullott a lepel a wokingiak versenyautójáról is, az MCL33, a csapat reményei szerint jó tervezőmunka eredményeként versenyképes lesz és feledteti az elmúlt három évad sikertelenségét. A McLaren szeretne új fejezetet kezdeni az istálló történetében, leginkább új partnerüknek, a Renault-nak köszönhetően.

Eric Boullier csapatfőnök szerint minden dicséretet megérdemel a McLaren teljes mérnöki csapata, hogy a relatíve rövid idő alatt probléma nélkül beépítette a Honda helyett érkező Renault erőforrását.

Valóban kiforrott már most az autó?


„Szerintem az egész csapat büszke erre a versenyautóra. A tervezés, a mérnöki munka és az aerodinamikai változtatások során is elképesztő munkát végeztünk, hogy ennyire kevés idő is elegendőnek bizonyult az új autó és az új erőforrás összefésüléséhez” – nyilatkozta az istálló vezetője.

„Csinos és érett az új autó, semmiben sem választottuk a könnyebb utat”. Bár az MCL33 legfontosabb feladata, hogy a vert mezőnyből újra az élmezőnybe repítse a csapatot, a francia szakember tudja, hogy az idei évben még rengeteg munka áll előttük, hogy elérjenek a kívánt szintre.

„Nem ringatjuk magunkat abba az illúzióba, hogy máris meg tudjuk törni az élen állók hegemóniáját, ráadásul a középmezőny is tele van remek pénzügyi alapokkal rendelkező, sikerre éhes, tapasztalt istállókkal” – ismerte el Boullier, aki azt is hozzátette, hogy a pilóták és a teljes csapat egész évben kőkeményen dolgozik majd a sikerért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: