DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton hármas csatát vár, Alonsóval bónuszként

„Mindig számíts a legrosszabbra, akkor remélhetőleg jobb lesz” – fogalmazta meg idei felfogását Lewis Hamilton, aki az utolsó tavalyi nagydíjak alapján képzeli el az erőviszonyokat.

Ötödik világbajnoki címe lebeg Lewis Hamilton szeme előtt, de a brit is tisztában van vele, hogy nem lesz könnyű dolga. Az utolsó 2017-es versenyek erőviszonyaiból kiindulva a Mercedes pilótája osztja a vélekedést, hogy a Ferrari és Red Bull egyaránt harcban lehet a bajnoki címért – és talán a McLarentől is kitelik a meglepetés.

„Az autókról közzétett képek mind nagyon homályosak, nem igazán lehet kivenni a rajtuk levő elemeket” – kezdett a Mercedes W09 bemutatóján Hamilton azzal, hogy a csapatok úgy igyekeznek a nyilvánosság elé tárni új modelljeiket, hogy közben elrejtik a legérdekesebb megoldásokat. „A Red Bullról tavaly például minden berendezés hiányzott. Az ő fejlesztési görbéjük nagyon meredek, egy másodpercnél nagyobb hátrányból a végére ott voltak velünk.”



„De figyelembe véve, hogyan ért véget az előző szezon, amikor is a Ferrari, Red Bull és mi nagyon közel álltunk egymáshoz, egészen hasonló helyzetre számítok idén is. Azt hiszem, keményebb csatát látunk majd” – mondta Hamilton, aki aztán kitért Fernando Alonso lehetséges felbukkanására az élmezőnyben: „Ki tudja, talán egy másik csapat is ott lesz velünk. Nem igazán vagyok tisztában vele, hogy halad a McLaren, de remélhetőleg többen leszünk harcban, szorosabb lesz.”

„Mindig számíts a legrosszabbra, akkor remélhetőleg jobb lesz” – árulta el a Sky Sportsnak, milyen felfogással közelíti meg a szezont. „Idén ezt az indokolja, hogy a szezon sokkal szorosabb lesz, és elképzelésünk sincs, mivel találjuk szembe magunkat. Annyit viszont elmondhatok, hogy a tavalyi pozitív év volt a különböző szituációk kezelését illetően.”

„Úgy általánosságban az elmúlt pár években egészen ügyesen kezeltem őket, ez alapján idén még jobbá kell válnom” – utalt arra, hogy az általános vélekedés szerint kiválóan kezelte a nyomást a 2017-es világbajnoki hadjáratban. „Én arra fogok fókuszálni, hogy a legjobbamat nyújtsam. Akkor pedig gondok lehetnek, mert ezzel ki fogok hozni a sodrukból másokat!”

A 33 éves pilóta úgy vélekedik, tökéletesen felkészült a szezon kihívásaira: „Úgy érzem, a legjobb formámban vagyok valaha. Ezt minden évben elmondom, de szezonról szezonra máshogyan edzek. Idén az autók gyorsabbak lesznek, így erősebbnek kell lenni. Tavaly egyes területeken nagyszerű voltam, de ezeken is javítani akarok. A kiegyensúlyozottságom bámulatos volt tavaly. Ezért az egyik hozzávalót meg kell őriznem, hozzá kell adnom pár fűszert, és akkor jobb évet teljesíthetek” – fogalmazta meg a 2018-as receptet Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: