DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso izgatott és nyugtalan az MCL33 láttán

Nemsokára az összes F1-es idei modellről lehull a lepel: 2018. február 23-án az új McLaren bemutatására került sor. Fernando Alonso osztotta meg érzéseit az MCL33-al kapcsolatosan.

A Mercedes és a Ferrari bemutatását követő napon a McLarenre is sor került. Bár tegnap már készült lesifotó az új modellről, de teljes egészében ma pillanthattuk meg a wokingi alakulat új autóját.

Fernando Alonso nem unatkozott a tél alatt, januári kalandjait elevenítette fel nyilatkozata elején: „A telem valahogy rövidebbnek tűnt, mivel már 24 órát a volán mögött töltöttem egy versenyen, és részt vettem néhány teszten is. Alig várom, hogy három hónap után újra egy F1-es autóba ülhessek.”

 mcl33-alonso



„Elnézve az új autót, hihetetlenül izgatott vagyok – de ugyanakkor egy kicsit nyugtalan is. Tudom, mennyire fontos az új modell a csapatnak, és remélem, úgy fog teljesíteni, ahogy azt előzetesen elképzeltük” – tért rá a kétszeres világbajnok az MCL33-al kapcsolatos érzéseire. Alonso a tél alatt többször hangoztatta, hogy 2018-ban már a dobogót célozza meg az F1-ben.

A McLaren pilótája rámutatott arra, milyen munka vár még csapatára az év elején: „Ha képesek lennénk fejleszteni a tavalyi autó vázának erős pontjain, és összeboronálni a Renault erőforrásával, akkor előre tudnánk lépni. Tény, hogy szépen néz ki, és ránézésre egy jól megtervezett modellt láthatunk. A színe is nagyszerű lett, igazán szemre való lett. Már most beülnék a volán mögé!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: