DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Vettel szerint már most előrelépés az új autó

Még ki sem próbálták az SF71H-t a Ferrarinál, Sebastian Vettel már arról beszélt az ünnepélyes bemutatón, hogy a mostani modell már jobb tavalyi elődjénél, az SF70H-nál.

2018. február 22-én lehullt a lepel a maranellói alakulat új autójáról is. A várakozásoknak megfelelően a modell jóval több vörös színt kapott 2017-es elődjénél, a legnagyobb kérdés azonban az, hogy az SF71H képes lesz-e a tavalyi autóhoz hasonlóan jól, vagy még jobban teljesíteni, és a világbajnoki címért harcolni.

Sebastian Vettel úgy érzi, hogy sikerült jó irányba vinniük a fejlesztéseket a 2017-es szezonhoz képest: „Különleges érzés itt állni mindenki előtt. Alig várjuk, hogy lássuk, hogy teljesít és viselkedik majd a pályán. Ez az autó nagy lépés a tavalyihoz képest, meglátjuk, hogy érezzük majd magunkat benne. Erre a kérdésre szeretnénk mindannyian minél előbb választ kapni.”

 170007_sf70h



„Lenyűgöző, milyen hatalmas erőfeszítés ment bele az autóba, és mennyi apró részletre oda tudtunk figyelni, amivel kapcsolatban kéréseim is voltak. Egy igazi csoda van az alatt, amit itt most látunk, ahol minden csekély részlet számít, és minden kis alkatrész különbséget eredményezhet” - folytatta a Ferrari pilótája hálájának kinyilvánításával az autóba befektetett munkáért.

Az olasz istálló már túl van néhány kezdeti lépésen: „Nagyon simán és jól sikerült az üléspróba, nem volt gond vele” - magyarázta Vettel. „Rögtön jól éreztem magam. Évről évre vannak apró változások. A váz nem sokat változott a tavalyi évhez képest, de az üléspozíció most egy kissé más, de kényelmes.”

„Most már láthatjuk az autót, és készen áll minden. Csak arra várunk, hogy beleülhessünk és kimehessünk vele a pályára! Rengeteg óra és munka van benne, ami nemcsak a télen, hanem már az előző szezon végén elkezdődött” - zárta gondolatait a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: