DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen nem akárhogy lenne világbajnok

Még a Red Bull istállón belül is eltérnek a vélemények, hogy bajnoki esélyes-e a csapat idén, vagy sem. Max Verstappen már azt is elképzelte, hogyan kerülne szívesebben a csúcsra év végén.

Hamarosan kezdődnek a téli tesztek, a Red Bull azok között a csapatok között van, akik már bemutatták idei versenygépüket a nagyközönség előtt. Az istálló főtanácsadója, Helmut Marko úgy véli, nincs esélyük idén (sem) arra, hogy a legjobb helyekért tartósan harcban legyenek. A csapatfőnök, Christian Horner azonban nem osztja ezt a pesszimizmust, szerinte van sansz a győzelmekre.

Sokan azt remélik, hogy a bikák részéről Max Verstappen megszorítja, talán le is győzi a rutinos, négyszeres világbajnok Lewis Hamiltont a világbajnoki címért folytatott harcban. Ezek közé tartozik maga a fiatal holland pilóta is. Ám számára sokkal nagyobb élvezetet jelentene egy kiélezett, hatalmas csatában elhódítani a bajnoki elsőséget, mint dominálva besöpörni, mint a Mercedes.

Sokan nagyon szívesen látnának egy Verstappen-Hamilton párharcot a győzelmekért


„Lewis nagyon tehetséges. Sokszor előfordul, hogy a pilótáknak azon is dolgozniuk kell, hogy a csapattárs szintjét elérjék. Neki azonban soha nincs erre szüksége, az egyik legmegbízhatóbban az élmezőnyben tanyázó versenyző” – nyilatkozta Max Verstappen.

„Részemről sokkal nagyobb élvezetet okozna, ha komoly kihívók ellen, szoros csatában nyerhetnék világbajnoki címet, mintha csak könnyedén bevitorláznék az első helyre, ahogy a Mercedes teszi hosszú évek óta. Igaz, elismerem, azt is szeretem, amikor dominálok egy versenyen, mint tavaly Mexikóban” – tette hozzá a fiatal holland.

A Red Bull jelenlegi helyzetében azért nehéz elképzelni, hogy ebben az évben dominálva nyerje a versenyeket Verstappen úgy, hogy a Mercedes és a Ferrari közben mélyen le van maradva. A téli teszteket követően okosabbak leszünk.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: