DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Ricciardo: Gyorsan megszokják majd a halót

Az eddiginél talán nagyobb várakozás fogadta a 2018-as autókat, mégpedig az FIA jelentős újítása, a halo miatt. Daniel Ricciardo pozitívan áll az új fejvédő eszközhöz.

Nagyon sok vélemény látott már napvilágot a glóriáról, és a versenyzők mindegyike szinte kivétel nélkül csúnyának, mégis hasznosnak találja. Az FIA a tiltakozás ellenére vezette be a halót a 2018-as szezonra.

Daniel Ricciardo szerint az év elején ismét ez lesz az elsőszámú téma az F1-es paddockban: „Mi az első benyomásom a halóról? Szerintem minden rendben lesz vele. Ne ítéljen el senki, nekem sem tetszik a kinézete, de úgy gondolom, hogy működni fog. Az biztos, hogy nagy beszédtéma lesz, amikor mindannyian felrakjuk majd a tesztekre, Melbourne-re pedig ez még fokozottabban igaz lehet.”

 ricciardo-a-halorol-2018



„De más dolgok is lesznek, amiket koncentrálni kell. Különösen azért, mert nemsokára elkezdődnek a versenyek, és itt a bajnokság kezdete. Egy dolog már világossá vált, mégpedig az, hogy az autóba beszállás eltérő lesz a megszokottól. Talán jógáznom kellene, vagy valami ilyesmi, hogy hajlékonyabbá váljak” - emelte ki a Red Bull pilótája viccesen a halo okozta újabb problémát.

Az ausztrál egy példát hozott fel arra, amikor nem igazán tetszett a közönségnek az F1-es autók kinézete: „Akármilyen esztétikailag, az emberek elég gyorsan hozzá fognak szokni, és nem beszélnek majd róla sokáig. Emlékszünk 2009-re, amikor a Brawn nyerte a bajnokságot? Az autók nagyon másképp néztek ki a megszokotthoz képest a kis szárnyaikkal, mintha F3-as modellek lettek volna.”

„Az emberek nagyon sokat beszéltek erről a szezon kezdetén, de aztán mindenki hozzászokott, és továbblépett. Én pedig azt gondolom, hogy a 2009-es kinézet sokkal rosszabb volt, mint most a halo, és nem kell sok idő, hogy az emberek hozzászokjanak” - zárta Ricciardo azzal, hogy volt már rosszabb is a mostani szituációnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: