DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Helyszíni beszámoló: A címvédőre várva

A mai borús, hideg reggelen Valtteri Bottas már szorgalmasan körözgetett Silverstone aszfaltcsíkján, mire a nemzetközi média apraja-nagyja megérkezett Northamptonshire tartomány legendás pályájára.

A hivatalos bemutató előtti pályahasználatra a Mercedes Formula-1-es csapat felhasznál egy promóciós filmezésre fenntartott napot, míg a csapat vezetősége és versenyzői az újságírók kérdéseire válaszolnak. Míg a jelenlevők a Mercedes AMG F1 W09 EQ Power+ névre hallgató legújabb brackley-i Formula-1-es autó hivatalos benmutatását várják, a csapatfőnök Toto Wolff készségesen áll a nekiszegezett kérdések elé.

Wolff szerint Valtteri Bottas kiválóan helytállt a tavalyi szezonban, hiszen viszonylag későre választották be a Mercedes F1 csapatba. A finn tavalyi nyári szünet utáni gyenge formáját a gumiabroncsok kezelésének tulajdonította, ám az osztrák csapatfőnök meg van győződve, hogy Bottas mindezt máris maga mögött tudja és az idén tapasztalatára alapozva sokkal jobb teljesítményt fog nyújtani. Az sem utolsó szempont, hogy a finn versenyző beleszólhatott az idei autó fejlesztésébe is.



Wolff kifejtette véleményét az idén kötelezővé tett glóriával kapcsolatotan is: „Ha a kezembe adnának egy motoros fűrészt, legszívesebben levágnám...”

A Formula-1 bajnokság címvédőjét hivatalosan helyi idő szerint 12 óra 10 perckor (magyar idő szerint 13 óra 10 perckor) mutatják be Silverstone célegyenesében. Szinte érezhető a türelmetlenség a téli álomból lassan ébredező újságírók körében, hiszen érthető módon minél hamarabb szeretnék szemügyre venni a legújabb F1 prototípust.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: