DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hamilton heteken belül hosszabbíthat

A négyszeres világbajnok szerződésének utolsó évét kezdte meg a Mercedesnél, így egyre aktuálisabb a folytatásról beszélnie. Szerinte sem ő maga, sem a csapata nem szeretne másra váltani.

Jelentős mozgolódásra számíthatunk a következő hetekben, hónapokban, már ami a Formula-1-es pilótapiacot illeti. A legnagyobb csapatok versenyzői közül Kimi Raikkönen, Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton szerződése is kifut, az ezzel járó helyezkedések pedig komoly hatással lehetnek az elkövetkezendő néhány szezonra. Négy világbajnoki címével Hamilton kétségkívül a legkelendőbb versenyző lehetne, ha egyáltalán kikerülne a piacra. A Mercedes mai autóbemutatóján a brit leszögezte, számára nem létezik más, csak a német márka.

hamilton_usa_2017_podium



„Tisztában vagyok azzal, hogy nincs jobb a Mercedesnél, ezt pedig Toto [Wolff, csapatvezető] is szem előtt tartja. Egyikünk sem akar váltani - hat éve, amióta csak velük dolgozok, egyetlen másik csapattal sem álltam szóba. Szerintem ez sokat elárul az elkötelezettségemről. Kényelmes a helyzetünk, és lojálisak vagyunk egymáshoz, így csak a részleteken megy el az idő. Nem rohanunk sehová, de remélem, hogy még a szezon első futama előtt kialakul valami” – magyarázta, majd azt külön kihangsúlyozta, hogy más csapat szóba sem jön nála. „Tisztában vagyok azzal, hogy más pilóták eközben kopogtatnak a csapatnál – ez elkerülhetetlen. Nekem viszont van egy egyezségem velük: ha kifelé vágyódok, akkor azt feléjük is jelzem. Ez eddig sosem merült fel, hiszen nem vágyódok semerre” – szögezte le a brit.

Toto Wolff hasonlóan nyugodtan éli meg a szituációt, ám legszívesebben most azonnal aláírná a hosszabbításról szóló szerződést. „Minél hamarabb, annál jobb” – folytatta a témát a csapatvezető. „Időhatárt azonban nem érdemes kitűzni, hiszen feleslegesen stresszelnénk magunkat vele. Hat éve van velünk Hamilton, ami egy csapat és egy pilóta kapcsolatában hosszú idő, így fontos, hogy az új együttműködés minden apró részletét kivesézzük. Szerintem még néhány hétre szükségünk van” – jósolta meg óvatosan. Bottas korábban arról nyilatkozott, hogy szívesen maradna a brit csapattársa, ám ehhez az kellene, hogy 2019-re őt is megtartsa a címvédő alakulat.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: