DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hülkenberg: Ültessetek már be az autóba!

Bár ügyelnek arra a Renault-nál a bemutató napján, hogy óvatosan fogalmazzák meg a 2018-as célokat, Nico Hülkenbergből árad az optimizmus, miközben arról beszél, hogy nagy dolgokat vár magától és autójától az idei évben.

A német pilóta a francia csapat színeiben második szezonját kezdi meg, ami összességében már a nyolcadik versenyzéssel töltött évad lesz számára az F1-ben. Tavaly elcsípte a pontverseny 10. helyét, a Renault pedig a szezonzárón ugrott fel a hatodik legjobb pozícióba a konstruktőrök között, ennél tehát mindenképpen jobbat remélnek 2018-ban. Nem véletlen, hogy utólagosan már Hülkenberg is csak beilleszkedő évként beszél 2017-ről, most viszont úgy érzi, készen áll valami igazán nagy dobásra.

DWfXXhQXUAEY3GS



„Amióta ellátogattam Enstone-ba és megláttam, hogyan haladnak a dolgok az R.S.18 fejlesztése körül, nagyon fellelkesültem az előttünk álló szezont illetően. Ha ehhez hozzávesszük azokat a híreket, amelyek Viryből érkeztek a hajtáslánccal kapcsolatban, kijelenthetjük, hogy minden jól néz ki és jól hangzik” – nyilatkozta Hülkenberg, aki már bizonyára nem akarja kísérteni a sorsot, ezért is nem beszél arról, hogy szeretne végre felállni a dobogóra, ami mindezidáig nem sikerült még neki az F1-ben.

„Izgalmas időknek nézünk elébe. Pozitív és optimista vagyok önmagammal szemben is, szerintem erős helyzetben vagyunk. Idén szeretnénk tovább építkezni a remek tavalyi alapra. A 2017-es év a beilleszkedésről szólt, most már mindenre készen állok. Elvégeztük a szükséges munkát a tél folyamán, a kemény munka pedig általában ki is fizetődik. Már nagyon várom, hogy elkezdjük. Ültessetek már be az autóba!”

Jó hír Hülkenbergnek, hogy már csak legfeljebb egy hetet kell várnia vágya teljesüléséhez. Az első előszezoni teszthét jövő hétfőn kezdődik Barcelonában, és bár a Renault még nem tette közzé, pontosan milyen menetrend szerint fogja váltogatni egymást az autóban Hülkenberg és Carlos Sainz, alighanem mindketten megkapják majd a maguk két-két napját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: