DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Glock szerint az IndyCar szélvédője a jó megoldás

A német szerint is van jobb megoldás az F1 számára a jelenlegi fejvédőrendszernél. Ugyan biztonsági szempontból elismeri az elem hasznosságát, de esztétikailag az eszköz ellen szavaz.

Timo Glock pozitív fejleménynek tartja, hogy továbbra is keresnek alternatív megoldásokat a halo helyett, amely elsősorban a pilóták fejvédelmét hivatott ellátni. Ugyanakkor Max Verstappenhez hasonlóan a német is elismeri, hogy az idénre kötelező jelleggel bevezetett rendszer finom szólva sem a szépségéről híres.

Windscreen



„Nagy hatással van az autók esztétikusságára, és ezért kár. Biztonsági szempontból helyes megoldás, de küllemre szörnyű látni egy ilyen biztonsági rudat egy Formula-1-es autón, mint ez.” 

Azonban a nézők és Glock számára is megnyugvásra adhat okot, hogy az IndyCar már tesztel egy a Red Bulléhoz hasonló szélvédőelemet, ami a jelenlegi halónál sokkal jobban festene az autókon. „Úgy vélem, a veszély a sport része, ezért is lennék boldog, ha egy másik megoldást találnának. A szélvédő egy jó opció lehet, de ugyanakkor egy dolog biztos: nagyon nehéz lesz megszokni a halót” – zárta szavait a Toyota korábbi F1-ese.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: