DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Csupa vörös Ferrarit várnak Olaszországban

A Red Bullhoz hasonlóan újdonsággal készül színvilágát illetően a Ferrari is. Persze nem kérdés, hogy a csapat autója piros lesz, annál érdekesebb, mennyire piros: jobban, mint az elmúlt évtizedekben akármikor.

A Ferrari Formula-1-es autóiról mindenkinek a vörös szín jut eszébe, pedig az autón jelentős helyet kap a fehér is: 2017-ben az első és hátsó légterelők, a cápauszony, valamint a bargeboard idom is részben vagy egészben fehérek voltak. Olaszországi hírek szerint – melyekről a Corriere della Sera sportlap számolt be – a 2018-as autót a piros szín dominálni fogja, a Ferrari festése vörösebb lesz, mint az elmúlt évek, sőt évtizedek akármelyikében.



Az ok a szponzorokban keresendő: a Santander, a fehér szín egyik forrása távozik, valamint a fehér-piros színekkel társított dohánycég, a Philip Morris reklámstratégiája is változik – korábban hallottunk olyan hangokat, melyek szerint egy, a konszern tulajdonában álló e-cigaretta-márka neve kerülhet fel a maranellói autókra.

A 2018-as arculatot elsősorban az 1969-es Ferrari 312-höz hasonlítják, ez az autó ugyanis csupa piros színt viselt, míg az összes utódjában helyet kaptak fehér – néha fekete – részek. Utoljára a 2007-es modell, Kimi Raikkönen világbajnoki gépe volt legnagyobb mértékben vörös, de a hírek szerint 2018-ban még ennél is jobban visszaszorul a többi szín.

Ami biztos, már nem kell sokat aludnunk, hogy megismerjük a Ferrari színezetét, a csapat február 22-én, csütörtökön 15 órakor tartja meg bemutatóját.

A 2007-es F2007:

Az 1969-es 312:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: