DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Stroll idén még nagyobbat villantana

Közeledünk a 2018-as, téli teszteléshez, ez a pilótákat izgalommal tölti el. Lance Stroll saját magától és a Williamstől is többet vár, miután a tavalyi esztendőben rengeteget tanult.

Érdekes helyzetben lesz idén Lance Stroll, mivel 19 évével továbbra is a mezőny legfiatalabb tagjaként vesz részt a Formula-1-es világbajnokságban. Ugyanakkor a Williams-Mercedes párosából mégis ő lesz a tapasztaltabb, mivel csapattársként megkapta az abszolút újonc, fiatal orosz Szergej Szirotkint.

Nemrégiben azzal hökkentette meg a világot az ifjú kanadai, hogy feketén-fehéren kijelentette, neki nem segített Felipe Massa a tavalyi évben, a rutinos brazil csak a saját dolgára összpontosított, egyáltalán nem adott neki útmutatást vagy segítséget tapasztalt csapattársa. Természetesen az azóta visszavonult brazil ezt a szívére vette, mivel előtte folyamatosan az ellenkezőjéről volt szó és ezt is kommunikálták a sajtóban.

Igaz némi szerencsével, de Stroll nem sokkal kapott ki Massától tavaly


Stroll mindenesetre úgy véli, a tavalyi évben minden tervét megvalósította, sőt, túl is teljesített az elvárásokhoz képest, dobogóról nem is álmodott első szezonjában, mégis sikerült. Idén szeretne feljebb lépni a ranglistán, de hogy a versenyautója mennyire erős a riválisokhoz képest, azt csak a tesztek után lehet majd sejteni.

„Minden új évad előtt tele vagyunk várakozásokkal és megválaszolatlan kérdésekkel, ez még izgalmasabbá teszi az egészet. Már van egy szezonnyi rutinom, alig várom, hogy újra pályára guruljunk és megláthassuk, milyen az új autó. Amíg nem körözünk, fogalmunk sem lehet, mit tudnak a riválisok. Izgatott és optimista vagyok az idei versenyautónkkal kapcsolatban” – nyilatkozta Lance Stroll.

„Tavaly rendkívüli tanulóévem volt, alig várom, hogy megláthassuk, mit tartogat számunkra 2018” – tette hozzá a fiatal kanadai, aki az egyetlen olyan dobogósa volt a tavalyi évnek, aki nem a Mercedes, a Ferrari vagy a Red Bull színeiben állt rajthoz. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: