DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc furcsa idénykezdete

Charles Leclerc az egyik legtöbbre hivatott fiatal versenyzője a Formula-1-nek. Szokatlan érzéssel kezdheti a 2018-as évadot, most először készülődik a győzelem leghalványabb reménye nélkül.

Egyre közeledik a fiatal monacói újonc Formula-1-es debütálásának napja az Alfa Romeo Sauber színeiben. Ugyan győzelemben egyáltalán nem reménykedhet ebben a szezonban, ez azonban a legkevésbé rajta múlik, a svájci istálló ugyanis jelenleg még éppen csak kilábal az elmúlt évek mélyrepülésének utóhatásaiból, egyelőre a pontszerzés sem lesz egyszerű.

Egyelőre ennek is örül azonban a száguldó cirkuszba csak frissen bekerülő Charles Leclerc, aki a Ferrari juniorjai közül az egyik legreményteljesebb a mezőnyben. 2016-ban a GP3-ban, tavaly pedig a Formula-2-ben nem talált legyőzőre, vezetési stílusa és győzelemért vívott harcai lehengerlőek voltak, így nem csoda, hogy sokat várnak az ifjú monacóitól.

Hogyan készül első F1-es évadjára? „Való igaz, karrierem során ez az első olyan szezon, ahol a legkisebb esélyem sincs győzelmet aratni. Ennek ellenére, természetesen soha nem voltam még ilyen izgatott, mint ezen a télen” – nyilatkozta az újonc a Motorsport.it szakoldalnak.

Ezzel a géppel próbál Leclerc minél jobb eredményt elérni


„Egy teljesen új kaland kezdetén állunk, de biztos vagyok benne, hogy minden egyes versennyel egyre jobbak leszünk. Pontosan tudom, hogy újonc vagyok, így először minden dolog új lesz számomra. Megpróbálok a lehető leggyorsabban alkalmazkodni ehhez az új világhoz. Sajnos a tesztelési lehetőségek nagyon korlátozottak, így ebből kell a lehető legtöbbet kihozni, amink van”.

Hogyan viszonyul rutinos, már 76 nagydíjat teljesítő csapattársához, Marcus Ericssonhoz? „Egy pilóta legjobb értékmérője a csapattársa, elsőként őt kell legyőzni. Ugyanakkor a lehető legjobb együttműködésre is szükség van csapaton belül, reméljük, ez így is lesz” – tette hozzá Leclerc.

Az autót hivatalosan az interneten mutatja be a hinwili istálló február 20-án, hat nappal később pedig indulhat a száguldás Barcelonában. Az Alfa Romeo visszatérése mellett bizonyára rengeteg kíváncsi szempár követi majd Charles Leclerc teljesítményét is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: