DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Wolff a McLarentől és a Renault-tól is tart

2014 óta uralja a Mercedes a Formula-1-et, de a németek csapatvezetője továbbra sem veszi biztosra, hogy idén is erősek lesznek. Az osztrák a feltörekvő riválisoktól és a Ferraritól tart a leginkább.

A Ferrariban 2017-ben tényleg kihívóra talált a Mercedes, hiszen sokáig Sebastian Vettelnek állt a zászló, aki akár ötödik bajnoki címét is megszerezhette volna az olaszokkal karöltve. A szezon második felében a Red Bull is komolyabb teljesítményt nyújtott, összesen három futamot sikerült nyerniük az év során.

Toto Wolff azonban nem csak tőlük tart. Az osztrák szakember a rendkívül optimista McLarent és a franciák gyári csapatát sem írná le 2018-ban: „Ez a csúcs a motorsportban, minden csapatot és élversenyzőt tisztelni kell. Komolyan vesszük a Ferrarit, a Red Bullt, a McLarent és a Renault-ot is. Ezek az istállók harcolni képesek a bajnoki címért, és néhányan még rajtuk kívül is meglephetnek minket.”

„Szerénynek kell maradnunk, mivel ezek közül mindegyik csapattól elvárható, hogy megszorongatnak minket. Mégis ha képesek leszünk olyan teljesítményre, mint tavaly, akkor nyerhetünk versenyeket, és harcolni fogunk a bajnoki címekért, ha pedig nem, akkor nem voltunk elég jók” - folyatatta gondolatait a riválisokra az osztrák szakember.

 wolff-tart-a-mclarentol-2018



A Mercedes csapatvezetője a Ferrari kiváló formáját sem hagyta szó nélkül: „Kivételes volt, ahogy az autójuk teljesített a pályákon és a tél alatt kétségtelenül ők fejlődtek a legnagyobbat a csapatok közül. Elégedett lehetek, hogy meg tudtuk tartani a vezetést: nekünk sikerült a legtöbb győzelem a szezonban, szám szerint 11 a Ferrari 5 első helye ellenében.”

Wolff nagyon óvatos a következő évi esélyekkel kapcsolatban: „Mindkét lábbal a földön kell maradnunk. A Ferrari több versenyt is nyerhet, tehát komolyan kell vennünk őket, esélyesei a 2018-as bajnoki címnek, ahogy ez más csapatokról is elmondható.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: