DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Kubica hite visszatért az F1-et illetően

A lengyel pilóta szerint jelenlegi helyzetében sokkal több a pozitívum, mint a negatívum és az elmúlt egy év alatt óriási lépést tett előre - persze sajnálja, hogy nem ő kapott ülést Szirotkin helyett.

Az már korábban hivatalossá vált, hogy Robert Kubica visszatér a Formula-1-be, hiszen a Williams alkalmazza fejlesztő és tesztpilótaként, a héten tartott autóbemutató során pedig arra is fény derült, hogy hol láthatjuk majd a pályán a lengyelt - a teszteken felül Spanyolországban és Ausztriában biztosan részt vehet majd az első szabadedzésen. Kubica azt mondja, hogy bár kicsit csalódott amiatt, hogy nem lehet rögtön versenyző, de ennek ellenére is boldog a helyzetével. 

"Az összképet kell nézni. Az elmúlt tizenkét hónap nagyon pozitívan alakult számomra, senki sem számított rá, hogy én F1-es autót vezethetek, senki sem gondolta, hogy lesz erre lehetőségem. Természetesen amikor ilyen közel vagyunk valamihez, akkor reménykedünk a happy endben" - mondta ezzel kapcsolatban az ESPN-nek.

kubica1_1



"Valamennyire persze reménykedtem benne, hogy versenyzői ülést kapok, de a tavalyi év legfontosabb pontja az volt, hogy ha megjön az önbizalmam, akkor képes vagyok rá. Fizikálisan és mentálisan, minden munka, amit elvégeztem az utóbbi években, amikor nehéz helyzetből próbáltam meg visszajönni, kifizetődött" - magyarázta.

"Szóval sokkal inkább elégedettséget érzek, mint azt, hogy 'nem csináltam meg.' Ebben a szituációban sokkal több a pozitívum, mint a negatívum és bár reméltem, hogy versenyezhetek, így is pozitívan látom a helyzetet. Ha azt nézzük, hogy hol voltam tizenkét hónapja, akkor látjuk, ogy a dolgok nagyon gyorsan tudnak változni, szóval számomra az volt a fontos, hogy legyen lehetőségem vezetni."

"Csak akkor érhetem el talán (és azért mondom azt, hogy talán, mert sosem lehet tudni) a végső célom, ha autóban ülök és vezetek. A tavalyi év nagy lökést és hitet adott nekem, hogy ez lehetséges - ez nem azt jelenti, hogy meg is fog történni, de legalább úgy gondolom, hogy megér egy próbát" - zárta gondolatait a lengyel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: