DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Itt veti be a Force India új szerzeményét

A tavaly negyedik helyen végző istálló nemrég új fiatal tehetséget igazolt le Nicholas Latifi személyében. Most az is világossá vált, hol számítanak a kanadai versenyző munkájára.

Január elején jött a bejelentés, miszerint a 2017-ben még F2-ben szereplő Nicholas Latifi lesz 2018-ban a Force India teszt- és tartalékpilótája. A fiatal kanadai versenyző az év során két alkalommal már biztosan vezetheti új csapata autóját. Nagy örömére az egyik ilyen lehetőség hazai közönség előtt adatik meg neki: a Kanadai Nagydíj egyik szabadedzésén dolgozhat majd együtt a csapattal. 

Latifi először élheti át, milyen végigmenni Montrealban: „Sosem vezettem vagy versenyeztem még ezen a pályán, tehát ez lesz az első lehetőségem megtapasztalni ezt a csodálatos helyszínt. Nagyon izgatott vagyok, hogy a kanadai szurkolók előtt vezethetek, és biztos vagyok benne, hogy ez lesz a szezonom csúcspontja.”

„Megpróbálom élvezni majd a pillanatot, de jól tudom, hogy elsődleges a kemény munka lesz az edzés alatt, és sok információt szeretnék majd szállítani a csapatnak” - folytatta az év közbeni lehetőségének céljaival a kanadai pilóta.

latifi-bevetese-a-force-indianal-2018



A Force India az előszezoni tesztek alkalmával, Barcelonában is számít Latifi munkájára: „Már alig várom, hogy beülhessek az autóba. Az első hét utolsó napján fogok vezetni, ami ideális, mert addig meg tudom figyelni, hogyan dolgozik a csapat, és néhány visszajelzést is hallhatok Estebantól (Ocon) és Sergiótól (Perez).”

A fiatal pilóta a nehézségekre is felhívta a figyelmet: „Tudom, hogy eléggé kritikus a pálya a szezon korai szakaszában, így a célom, hogy a lehető legjobb visszajelzést adjam a csapatnak és segítsek az autó fejlesztésében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: