DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A McLaren pilótahármasa a mezőny legjobbja?

Jó érzés lehet egy pilótapárosnak, ha a csapatvezetés bízik a versenyzőkben. A McLaren vezérigazgatója szerint az istálló jelenlegi felállása egyenesen főnyeremény. Valóban így lenne?

Sőt, Zak Brown nem is kizárólag a kétszeres világbajnok spanyolra és a tehetséges belgára gondolt, hanem a harmadik számú versenyzőre, Lando Norrisra is. Fernando Alonsónak nemigen kell már mit bizonyítania, kétszeres világbajnok a Formula-1-ben, ráadásul az elmúlt szezonban is nagyon odatette magát.

A wokingiak problémáját az elmúlt években a gyenge és megbízhatatlan Honda-erőforrás okozta, ám idén már a Renault-val állnak szerződésben. Az istálló komoly reményekkel vág neki a 2018-as szezonnak, a vezetőség elmondása szerint a felkészülés remekül sikerült, lehet reménykedni a jó eredményekben.

A gyenge motorteljesítmény miatt a tavalyi évben hiába autózott többször is erőn felül Alonso és Vandoorne is (utóbbi különösen nyártól kapott erőre), ez a pályán kevésbé látszott meg, különösen pontokban, mivel az autó olyan lassú volt, hogy azzal nagyon nehéz volt villantani.

Idén a jobb autóval kitűnik az Alonso-Vandoorne páros?


Ebben az évben a fiatal, brit Lando Norrisszal erősödtek, aki hivatalos tartalékpilótája lett a gárdának. A tehetséges pilóta szeretne letenni annyit az asztalra, hogy hamarosan állandó ülést szerezzen a csapatnál, akár már 2019-ben is. Ez azonban elismerten függ Fernando Alonsótól is. Zak Brown úgy véli, a versenyzői felállásban igazi luxus a McLaren helyzete.

„Tele vagyunk lehetséges, jó megoldásokkal, olyan, mintha megütöttük volna a főnyereményt. Több különböző forgatókönyvünk is létezik, de nem jósolgatunk előre, túl korai lenne. Két versenyzői ülésünk van három nagyszerű pilótának, felettébb kényelmes a csapat helyzete. Meglátjuk, hogyan alakul a szezon, mielőtt a jövő évekre jósolgatnánk” – nyilatkozta Brown a Crash.net szakoldalnak.

„Egyenlő bánásmódban részesülnek pilótáink. Alonso széleskörűbb nyilvánosságot vonz maga köré, de ez nem jelenti azt, hogy a két pilóta mérnökei más minőségben dolgoznának. Egyenlő esélyeik vannak, de úgy hiszem, ez minden csapatnál így történik. Stoffel fejben nagyon erős és érett, jól kezeli a nyomást, mi pedig igyekszünk minden támogatást megadni neki is” – tette hozzá a vezérigazgató.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: