DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Nem várom az ocsmány halót

A csúnya adalék ellenére is reméli, hogy az RB14 jól kinéző autó lesz. Ennél is fontosabb, hogy gyors legyen, a csapatnak viszont fejfájást okozhat egy új szabály: az évi három motor.

A 2018-as szezont a fejvédővel kell végigversenyezniük, de a Formula-1-es pilóták egy része még mindig nem barátkozott meg a halo gondolatával. Nico Hülenberg után Max Verstappen is éles szavakkal minősítette a versenyzők biztonságát szolgáló eszközt:

„A halo, az nagyon ocsmány lesz, nem várom. De általánosságban bízom benne, az autónk jól fog kinézni, és remélhetőleg gyors is lesz” – mondta a Red Bull előzetesében Verstappen az RB14-ről, melyet február 19-én mutat be a csapat. „Remélhetőleg jó lépést teszünk meg vele előre, és már az év kezdetétől fogva erős autónk lesz, nem üldöznünk kell, mint tavaly. Ez a legfontosabb számunkra.”



A halo mellett fontos változás lesz a hárommotoros szabály is, ami kedvezőtlenül érintheti a Renault-hajtású Red Bullt, ugyanis a csapat már a tavalyi megengedett négy egységből sem jött ki: „Ez egyértelműen nagy kihívás lesz, tavaly hatot használtunk el. Ebből a hatból kell hármat csinálnunk, lényegében megfelezni. Remélem, sikerülni fog, de várnunk kell…”

Míg csapattársa, Daniel Ricciardo megfoghatónak érzi a Mercedest és Ferrarit, a fiatalabb Verstappen körültekintőbben válaszolt a két rivális csapat legyőzésére vonatkozó kérdésre: „Jelen pillanatban nem tudom megmondani. Először is jó megközelítésre van szükségünk. Sosem lehet az ilyet kijelenteni, mert nem ismerjük, mennyire végzett jó munkát a csapat másokhoz képest. Jelenleg nincsenek elvárásaink, mert nem tudjuk, a tesztek után hol fogunk állni. Sőt, igazából az első verseny után. Csak akkor tudjuk meg, hol van a helyünk” – hangsúlyozta az óvatos Verstappen, hogy a valódi erőviszonyok csak Melbourne-ben derülnek ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: