DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Szirotkin keményen készül első szezonjára

Az újonc pilóta mindent belead, hogy a lehető legjobb formában várja a 2018-as idényt. Nem mellesleg a harmadik orosz pilótaként debütálhat az F1-ben, amikor elrajtol a mezőny Melbourne-ben.

Szergej Szirotkin csak későn, az Abu Dhabi tesztet követően, 2017 végén jött számításba a Williamsnél, addig úgy tűnt, Robert Kubica lesz a befutó a csapatnál. Januárban azután megerősítette a grove-i alakulat, hogy az orosz lesz Lance Stroll csapattársa a soron következő idényben. A 22 éves versenyző eddig jól kezeli a rá nehezedő nyomást, miszerint fizetős pilóta, és keményen készül arra, hogy bebizonyítsa ennek ellenkezőjét.

Szirotkin



„Nagyon izgatott vagyok a szezon előtt. Sok időt töltök a gyárban, már szinte ott lakom, ami nagy motiváció számomra és a gyárban dolgozók számára is. Nagy örömmel tölt el, hogy rendesen megkezdtük a munkát mind a tervezőkkel, mind a mérnökökkel, ami nagyon jól halad.” 

Szirotkin emellett kitért arra is, hogy mennyi energiát fektet abba, hogy sikerrel vegye az előtte álló akadályokat első Formula-1-es idényében: „Keményen edzek és rendszeresen szimulátorozom különböző beállításokkal, eltérő pályákon, üléspróbákon veszek részt, mérnökökkel találkozom és bejárom a gyárat, hogy mindenkivel megismerkedhessek. Jól kijövök a srácokkal a különböző részlegeken. Ez egy dolgos időszak, de nagyon élvezem, és a lehető legjobb módon készülök az előttünk álló szezonra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: