DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Rosberg megjósolta a vb első öt helyezettjét

Minimális különbséggel korábbi csapattársa és nagy riválisa, Lewis Hamilton újabb bajnoki címére fogadna Nico Rosberg, aki a megtippelte a szezon végeredményét.

A hírek szerint a Ferrari 2018-as felkészülése biztatóan halad, a tavalyelőtti világbajnok, Nico Rosberg azonban úgy gondolja, végül hajszálnyi különbséggel ismét a Mercedes és korábbi csapattársa, Lewis Hamilton kerül ki győztesen az évadon átívelő csatából.

„A jóslatom összhangban van az előző szezonban történtekkel” – mondta Rosberg a német RTL-nek. „Tehát Lewis Hamilton nyer, ezúttal egyetlen ponttal Sebastian Vettel előtt. Ami pedig mögöttük következik: Lewis csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a két Red Bull, Max Verstappen és Daniel Ricciardo.”



A német tippje nem igazán merész, hiszen a 2017-es szezon hasonló eredménnyel zárult: Hamilton, Vettel, Bottas, Raikkönen és Ricciardo volt az első öt sorrendje. Rosberg közülük Kimi Raikkönenben nem bízik, akinek a nevét nem említette meg, továbbá a bajnoki hatodik Max Verstappentől javulást vár csapattársa legyőzésével.

Várható, hogy a szezon folyamán gyakran olvashatjuk majd Rosberg meglátását az aktuális kérdésekről, hiszen a visszavonulása második évét megkezdő német az RTL közvetítésének egyik szakértője lesz, igaz, nem mindegyik versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: