DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Megvan, mikor ül autóba Kubica

Részben sikerült Robert Kubica visszatérése a Formula-1-be. A Williams istálló tartalékpilótaként időnként szabadedzéseken is részt vesz, most már azt is tudhatjuk, hogy melyik nagydíjakon.

A 32 éves lengyel versenyzőt harmadik számú pilótának szerződtette 2018-ra a Williams-Mercedes Lance Stroll és Szergej Szirotkin mellé. Ugyanakkor a jelenlegi állás szerint, ha a körülmények úgy alakulnak, akkor az egyszeres futamgyőztes akár feljebb is léphet később és állandó versenyzői ülést kaphat.

Jelenleg azonban örül pillanatnyi szerepének és ebben is igyekszik mindent megtenni. „Visszatérhettem a Formula-1-be, bár más szerepkörben, mint amiben versenyeztem 2011-ig. De végre állandó résztvevője leszek a paddocknak, nagy bennem a várakozás” – nyilatkozta Robert Kubica csütörtökön, Londonban.

Kubica három vállalt szabadedzéséből kettő biztosan Európában van


„Érdekes lesz visszatérni az általam ismert helyekre is, több is közülük érzelmes pillanatokat okozott életem korábbi szakaszában. Néha biztosan kicsit nehéz lesz nézni, ahogy mások versenyeznek, de idén ez a feladatköröm. Nehéz szezon lesz, sok versennyel és tennivalóval, ami még előttünk áll” – tette hozzá a lengyel.

Korábban már kinyilvánították a felek, hogy Kubica néhány pénteki szabadedzésen is szerepet kap majd az idei évben valamelyik autó volánjánál. Jelenleg háromról szól a megállapodás, amiből a Spanyol és az Osztrák Nagydíj helyszíne már biztos, a harmadikat később jelölik ki. Barcelonában és Spielbergben tehát biztosan láthatjuk Kubicát egy-egy pénteki szabadedzésen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: