DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas nem osztja Alonso lelkesedését

Született versenyzőként Fernando Alonso annyiszor meg akarja méretni magát, ahányszor csak lehet, ezért is indul 2018-ban a WEC-ben. Eddig úgy tűnik, lelkesedése elszigetelt eset, Valtteri Bottast például csak az F1 érdekli.

Hosszú ideje nem volt példa arra a Formula-1-ben, amire Fernando Alonso készül: a királykategóriában és egy másik bajnokságban – a WEC-ben, a Toyota színeiben – is versenyezni fog párhuzamosan. A spanyolról kiderült, hogy 2017-ben összesen 34 versenyhétvégén indult, ezek egy részén álneveken. Mindegy mivel, hol, csak minél többet versenyezni, ez tűnik Alonso mottójának: ezért felmerül a kérdés, vajon a többi F1-esben is hasonló motiváció él-e. Egy finn lap Valtteri Bottast kérdezte meg:

„Ha úgy érzi, van elég ideje és energiája rá, akkor nem lesz belőle problémája. Lehet, hogy azért szeret új dolgokat kipróbálni, mert hosszú ideje van a Formula-1-ben” – vélekedett Bottas az Ilta Sanomat lapnak. Ami azonban őt illeti, benne nem lobog ehhez hasonló tűz: „Ezen a ponton nem hiszem, hogy szeretnék más szériákat keverni a Formula-1-gyel. Inkább teljes mértékben az F1-re koncentrálnék.”



Alonso 34-eséhez képest Bottas beéri a jelenleg F1-es versenynaptárban szereplő 21 futammal, amennyinél nem is szeretne sokkal többet: „25 verseny egyértelműen a felső határ. Logisztikai tekintetben nehéz lenne megvalósítani. Az emberekre is kell gondolni, ami azt vonja magával, hogy a költségek jelentősen emelkednek, ha a csapatoknak több munkaerőt kell bevonniuk” – érvelt Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: