DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Williams véletlenül kitette a bemutató sajtóanyagát

Legalább megtudtuk belőle, hogy este fogják leleplezni az FW41-et, és azt is, hogy külsőleg-belsőleg a 2017-es autótól jelentősen különböző modellre kell számítani.

Ritka bakit követett el a Williams: csütörtök délután véletlenül publikálta weboldalán azt a szöveges sajtóanyagot, melyet új autója leleplezésével egy időben kellett volna élesítenie. Gyorsan törölték, de volt olyan szemfüles angol nyelvű F1-es oldal, amely egyben átvette a cikket.

A Williams írásából kiderül, hogy az FW41 londoni bemutatójára ma este kerül sor – akik eddig nyugtalanul figyelték az internetet, az autó első fotóira várva, kissé hátradőlhetnek, egyelőre nem várható bejelentés. A sajtóanyagban Claire Williams csapatfőnök-helyettes, Paddy Lowe technikai igazgató, Lance Stroll és Szergej Szirotkin versenyzők, valamint Robert Kubica tartalékpilóta nyilatkozatai is szerepeltek.



Képek nem szerepeltek a sajtóanyagban, így a lényeg, az FW41 kinézete titokban maradt. A sajtóanyaghoz méltóan meglehetősen sótlan szövegben azért néhány érdekes utalás szerepel: „az FW41 számottevően eltérően néz ki, mint elődje, az FW40”, írják. Paddy Lowe nyilatkozatában az szerepel, hogy „az autó számos új sajátossággal rendelkezik, melyek nem mindegyike szembetűnő, külsőleg viszont a csapat nagyon eltérő aerodinamikai koncepciót választott.”

Várható tehát, hogy az autóját elsőként megmutató Haasszal ellentétben (amely a 2017-es konstrukcióra épített), a Williams tavalyi autójához képest egészen máshogy kinéző versenygépről rántja majd le a leplet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: