DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A WEC lehet Alonso Dakarja

Ha idősebb Carlos Sainzhoz hasonlítjuk a spanyolt – ahogy ő maga tette az interjúban, melyben elmondta, a Formula-1 befejezése után is tovább versenyezhet a hosszútávú vb-n.

A 21 F1-es nagydíj mellett a hosszútávú világbajnokság, azaz WEC öt 2018-as versenyén is részt vesz Fernando Alonso. Bár még be sem mutatkozott a szériában, a spanyol már arra célzott, hosszú távon maradna a bajnokságban, azután is, hogy befejezte Formula-1-es pályáját:

„Az F1-hez szükséges szint, ráfordított idő és felkészülés tekintetében, óriási, és sok év után az ember rájön, hogy eljön majd a pillanat, amikor már nem lesz elegendő” –  mondta a spanyol AS lapnak Alonso. „Ez történt Carlos Sainzzal is, amikor úgy döntött, távozik a WRC-ből. Nem az történt, hogy a Dakart választotta jövőjének. Egyszerűen szereti a ralit, világbajnok lett, de már nem akart edzeni és utazni nap mint nap, állandóan. Van viszont egy rali, melyet évente egyszer tartanak meg, egzotikus és nagy presztízsű, ahol versenyezhetett.”



Az idősebb Sainz 2005 óta nem szerepel a rali-világbajnokságon, a Dakaron azonban azóta is folyamatosan indul, idén másodszor nyerte meg a dél-amerikai versenyt. Ebben az analógiában Alonso Dakarja a WEC lenne, melynek kevesebb, mint tíz versenye van egy szezonban:

„Nem igazán tudatos választás történt. Szeretjük a versengést és vonz minket, mert élvezzük, ha vezethetünk. A kettő ötvözhető, és még újdonságba is bele lehet kóstolni, amire évekig nem volt lehetőség. A WEC is éppen ezt nyújtja. Kevesebb verseny van egy évben. Visszakapsz egy kicsit az életedből, ugyanakkor folytatod a versenyzést” – játszott el a gondolattal Fernando Alonso. Nem tudni, meddig akarna ilyen módon versenyezni a most 36 éves spanyol, mindenesetre korábban arról beszélt, hogy 2028-ra már nem lesz a versenypályákon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: