DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Haas pontot tett a vita végére

Hosszú hetek óta olvashatjuk az amerikai pilóták negatív reakcióit a Haas csapatfőnökének kissé lekicsinylő nyilatkozatára. Most a tulajdonos, Gene Haas, a jelek szerint megoldotta végre a problémát.

Amikor hetekkel ezelőtt Günther Steiner azt találta mondani a sajtónak, hogy azért nem szerződtet amerikai pilótát a Haas, mert jelenleg nincs olyan versenyző a tengerentúlon, aki megfelelne a Formula-1 elvárásainak, ezzel igencsak darázsfészekbe nyúlt. Szavait ugyanis odaát igen sokan, leginkább az IndyCarban versenyző egykori és jelenlegi pilóták kérték ki maguknak.

Még hetekkel a szerencsétlenül megfogalmazott válasz után is jöttek újabb és újabb felháborodott reakciók, most végre megszólalt az ügyben az amerikai csapattulajdonos, Gene Haas is. Inkább a kevés tesztelési lehetőséggel indokolta az Indy-pilóták mellőzését, sőt hozzátette, igenis van köztük olyan versenyző, aki megállná a helyét a Formula-1-ben.

A csapattulajdonos pontosított


„Günther Steiner szavainak negatív visszhangja lett, többen pedig emiatt már feltételezésekbe is bocsátkoztak. Ez az amerikai pilóták körüli vita valójában nem is vita. Hiszek a tengerentúli versenyzőkben, a NASCAR-csapatom tele van amerikaiakkal, együtt pedig számtalan versenyt és bajnokságot nyertünk” – nyilatkozta Gene Haas az amerikai F1-es csapat tulajdonosa.

„Nyilván mások a körülmények, de egészen biztos vagyok abban, hogy vannak olyan versenyképes amerikaiak, akik a Formula-1-ben is sikerrel vennék fel a tempót. Épphogy mi nem állunk készen a nagyon leszűkített tesztelési lehetőségek okán. Nem tudnánk igazán formába hozni olyanokat, akik nem részei régóta a fejlesztési programnak. Úgy vélem, erre próbált rámutatni Günther is” – húzta ki a probléma méregfogát a tulajdonos.

„Mi magunk is tanuljuk még a Formula-1-et, nem lenne szerencsés olyan pilótát idehoznunk, aki szintén még csak tanulási fázisban van” – tette hozzá Haas. Ezzel a helyreigazítással talán végre pontot tett a fellángoló vita végére az amerikai tulajdonos, aki arról is beszélt, hogy a Ferrarihoz képest jó egy másodpercet kellene faragni a hátrányból és akkor már versenyképesek lehetnének.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: