DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Williams: Jó döntések kellenek, nem dráma

Paddy Lowe, a grove-i F1-es istálló technikai igazgatója szerint semmi drasztikus változtatásra nincs szükség az elmúlt két év gyengébb eredményei után, csak jó dolgokra kell költeni a pénzt.

Az utóbbi két szezonban egyértelműen lefelé haladt az erősorrendben a Williams, hiszen a hibrid éra elején még ki tudták használni a Mercedes-motor által biztosított előnyt, 2016-ban és 2017-ben viszont már alulmaradtak a Force Indiával szemben, sőt, tavaly egészen nagy volt a hátrányuk. A csapathoz tavaly tavasszal érkező Paddy Lowe szerint drasztikus változásokra ennek ellenére sincs szükség.

"Szerintem az a legfontosabb, hogy magára a projektre, a 2018-as autó fejlesztésére koncentráljunk, de eközben az egész szervezet építésére, fejlesztésére is gondolnunk kell" - mondta a Racernek a grove-i Formula-1-es istálló technikai igazgatója. "Biztosnak kell lennünk abban, hogy a lehető legjobban osztjuk fel a költségvetést és hogy a legfontosabb területekre megfelelő figyelmet fordítunk."

lowe



"Nem kell semmi radikális változtatást eszközölni, nem az én stílusom és nem találtam ezt sem szükségesnek, sem hatékonynak. Igazából van egy jó csapatunk, ezt kell még jobbá tenni, jó irányba fejleszteni, erősíteni, ami erősítésre szorul és arra koncentrálni, ami igazán számít" - magyarázta tovább a teendőket a szakember.

Azt azért elmondta, hogy mi a legnagyobb különbség korábbi munkahelyéhez, a Mercedeshez képest. "Írhatok én hosszú listát, hogy mit kellene megcsinálni, de aztán újra át kell nézni és ki kell választani azokat, amelyek megoldására ténylegesen is van kapacitás. Egy kisebb csapatnál ez mindig benne van a költségvetés miatt, de ilyen a versenyzés, jól kell megítélni azt, hogy mi az, ami igazán fontos és mi az, ami későbbre halasztható."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: