DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mostohán bánik az F1 az Azerbajdzsáni Nagydíjjal

A pénzes helyszíneknek kedvező Bernie Ecclestone-nal ellentétben az amerikai tulajdonosoknak nem a szívük csücske Baku – ezt szerződési ajánlatuk bizonyítja, melyet Azerbajdzsánban elfogadhatatlannak tartanak.

A Formula-1 új tulajdonosi köre a tradicionális versenyeket, illetve a lehetséges további amerikai nagydíjakat részesíti előnyben: a nem hagyományos helyszínekre – melyeknek eleve mélyebben a zsebükbe kell nyúlni a nagydíjrendezési joghoz – mostohagyerekként tekintenek. Ennek bizonyítéka, hogy a közismerten tetemes rendezési díjat fizető Azerbajdzsáni Nagydíj is háborog, milyen feltételekkel akarnak szerződést újítani velük.

 „A nagydíj után három hónapon belül választ kell adnunk a Formula-1 vezetésének, hogy szerződést akarunk-e hosszabbítani öt évvel 2025-ig” – mondta a Tass hírügynökségnek Azad Rahimov ifjúsági és sportminiszter. „Mindenki tudja, hogy a mostani szerződés elfogadhatatlan. A Formula-1 új vezetésének is tudnia kell.”



„Kereskedelmi feltételekről beszélünk, szponzori díjakról és az általunk fizetett összegről” – mondta Rahimov, aki vélhetően úgy gondolja, Baku hosszabb távon kedvezőbb feltételeket érdemelne, mint amilyeneket új rendezőként kapott. Mindazonáltal hozzátette: „Úgy vélem, mind mi, mind a Formula-1 vezetése azt kívánjuk, hogy a verseny itt maradjon.”

A Liberty Media már tavaly úgy hivatkozott Bakura egy nem épp hízelgő nyilatkozatban, mint a Bernie Ecclestone-nal szerződést kötő pénzes helyszínek iskolapéldájára, amely semmiben sem járul hozzá a Formula-1 márka építéséhez. Ezek alapján az eddig két nagydíjat rendező azerbajdzsáni főváros kilátásai nem fényesek.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: