DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso magabiztos: nyerni fog 2018-ban

A spanyol teljesen biztos abban, hogy sikereket tud elérni 2018-ban a Formula-1-ben, ami akár futamgyőzelmekben is kicsúcsosodhat. Mindezt a Renault korábbi sikereire alapozza Alonso.

Három elbaltázott év után a McLaren a Hondáról a Renault erőforrásaira váltott. Ez akár jó jel is lehet a spanyol számára, mert mint ismeretes, Alonso mindkét címét a francia gyártóval nyerte meg 2005 és 2006-ban. Emellett a világbajnok abban is bízik, hogy új beszállítójuk képes javítani megbízhatóságán 2017 második feléhez képest.

Alonso



A spanyol AS napilap kérdésére, miszerint mennyire biztos ebben, így felelt: „Teljesen. Úgy hiszem, hogy a három motorgyártó, aki a jelenlegi mezőnyben szerepel, igen magas fokon űzi a munkáját, és e három közül eddig a Mercedes dominált. De ha meg kell bíznunk valakiben, akkor az a Renault, mert az elmúlt 10-12 évben hat-hét alkalommal volt a legjobb. A Renault garancia a sikerre, mindig is az volt.”

Alonso a Formula-1 mellett idén a WEC-ben is elkötelezte magát, ennek ellenére biztos abban, hogy sikereket ér el a száguldó cirkuszban. Arra a kérdésre pedig, hogy tud-e győzni az F1-ben, így válaszolt: „Nem tudom, majd meglátjuk” –, ezután azonban határozottan úgy felelt: „De azt mondtam, hogy nyerni fogok idén, szóval így lesz.” 

Ezek mellett a spanyoltól még azt is meg szerették volna tudni, milyen színű lesz az idei versenygépe, ugyanis az a hír járja, hogy az Indy 500-on látott színezetét másolja a McLaren. „Nem láttam még, hogy milyen színű lesz, de ha olyan narancs lesz, mint az Indyn, az nagyon jó lenne. Azonban az is jó, ha jön egy szponzor és az utolsó pillanatban olyanra festi, amilyenre akarja. Ami igazán fontos az az, hogy a körülmények sokkal jobbak, mint az elmúlt három tél folyamán, és légkör is sokkal pozitívabb a gyárban” – zárta Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: