DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Stroll felnéz Hamiltonra, de hőse Schumacher

A Williams kanadaiját lenyűgözte, hogyan kezelte a nyomást Lewis Hamilton Sebastian Vettelhez képest. A versenyző újra hangsúlyozta, megérdemli helyét az F1-ben.

A bajnokság 12. helyén zárt újoncként – ennél többet mond, hogy mindössze 3 ponttal elképesztően tapasztalt csapattársa, Felipe Massa mögött –, és a Mercedes, Ferrari, valamint Red Bull hatosa mellett egyedüliként tudott dobogóra felállni Lance Stroll. Mivel azonban a kanadai érkezése óta a Williams becslések szerint 50 millió fonttal lett gazdagabb, a többség változatlanul fizetős versenyzőként ítéli meg, a vele készült interjúkban pedig Stroll rendszeresen bizonygatja, joggal van helye a Formula-1-ben:

„Úgy érzem, kiharcoltam a lehetőségem a Formula-1-ben. Megnyertem az F3-at, ami köztudottan nagyon magas szint. Megnyertem az F4-et és más kategóriákat, és kiérdemeltem az FIA szuperlicenszét, amit épp ebből a megfontolásból vezettek be. Olyan háttérrel érkeztem, hogy amikor nyerek, az emberek megpróbálnak leszólni, amikor pedig veszítek, az emberek megpróbálnak leszólni. Ezt elfogadom, és igazából viccesnek tartom” – mondta az Express and Star lapnak adott interjúban Stroll.



„Az első évemben olyan célokat értem el, melyeket valójában a következő pár évre jelöltem ki” – utalt a 19 éves pilóta elősorban az azerbajdzsáni dobogós helyezésre. „A dobogóra jutni, még csak el sem játszottam a gondolattal, hogy ez megtörténhet. Nagyon büszke pillanat volt. De ennek csak a kezdetnek szabad lennie. Tudom, hogy versenyzőként fejlődhetek, és minden területen erősebbé válhatok.”

Stroll ezért a mezőny nagyjaira néz fel, mindenekelőtt Lewis Hamiltonra, aki fejben erős 2017-es szezonjával tett rá nagy benyomást: „Láthattuk a tavalyi bajnoki versenyben, mennyire jól bánik Lewis a nyomással. Vettel megroppant, de Lewis tudta kezelni az elvárásokat. Pedig az autóját nem volt könnyű elvezetni, a Mercedes szenvedett néhány versenyen. Le a kalappal előtte, teljes mértékben megérdemli a sikereit. Remélem, sikerül feleannyit elérnem a pályafutásom során, mint ő.”

„Schumacher volt az én hősöm” – tért ki arra, hogy bár nagyra tartja Hamiltont, nem ő a példaképe. „A versenyzők közül végig rá néztem fel, mikor felnőttem. Mindig lenyűgözött, mennyi mindent ért el, és milyen sűrűn győzött, elhinni is alig lehetett. A pályán kívül pedig szintén valódi bajnok volt, alázatos, mindig a földön maradt, amiért tisztelem őt.”  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: