DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mit fog csinálni Alonso 2028-ban?

Fernando Alonsónak ambiciózus tervei vannak a közeli jövőben, ám egy lapnak előretekintett tíz évet, és elmondta, lesz-e szerepe addigra életében a versenyzésnek.

Idén tölti be 37. életévét Fernando Alonso. Ebben a korban számos pilóta már a visszavonuláson gondolkodik – ha nem fejezték még be: Felipe Massa és Jenson Button 36, Nico Rosberg 32 esztendősen hagyott fel a versenyzéssel, legalábbis az F1-ben –, Alonsónak azonban még nagy céljai vannak. Harmadik világbajnoki címéről továbbra sem mondott le, emellett pedig győzni akar a Le Mans-i 24 óráson és Indianapolis 500-on. Hosszú évek telhetnek el, amíg sikerül elérnie ezeket a célokat.

„Sosem volt tervem arról, hogy mit akarok elérni életemben. De örülök annak, amit eddig sikerült” – beszélt a német Speedweeknek Alonso arról, hogy viszonyul sikereihez. „Minden nyáron, vagy amikor közeleg a szerződés vége, időt szakítok arra, hogy elgondolkodjak, még mindig élvezem-e, amit csinálok.”



„Természetesen az év folyamán mindig vannak olyan időszakok, amikor a sok utazás, a történések elbizonytalanítanak. De aztán jönnek a verseny nélküli időszakok, amikor gokartba pattanok, vagy Daytonába megyek, mint idén, és felismerem a jeleket, hogy még mindig élvezem a munkám. Ha egy napon nem látom ezeket a jeleket, akkor eljön az idő felhagyni a versenyzéssel.”

A lap kérésére eljátszott azzal a gondolattal, hol lesz 2028-ban: „Otthon látom magam, gyerekeket is látok. Még nem tudom, mivel fogok foglalkozni, de valószínűleg semmi köze nem lesz a versenyzéshez. Nyugodt életet látok, versenyek és a többi nélkül.”

Ami azonban a közeljövőt illeti, a 2018-ban F1-ben McLarennel és WEC-ben Toyotával versenyző Alonso igencsak eltökélt: „Tavaly elmondtam, hogy versenyeket fogok nyerni 2018-ban, és ez is fog történni” – nyilatkoztatta ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: