DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az F1-főnök emlékeztette a Ferrarit, ki az első

Nem kaphat a többi csapattól eltérő bánásmódot a kiszállást emlegető Ferrari, hangsúlyozta Chase Carey, aki nem hajlandó alkudozni a rajongók és a show rovására.

Gyakran előfordult a múltban, hogy a Ferrari saját érdekeinek megfelelően befolyásolta a Formula-1 szabályainak alakítását – akár vétójogával, akár a kiszállással fenyegetéssel. Ez történik most is a 2021-es előírások miatt, a cég már bedobta a nyilvánosságnak, hogy elhagyhatja a sportot. A különbség az, hogy évtizedeken keresztül Bernie Ecclestone vezette a bajnokságot, most viszont új irányítást, a Liberty Mediát és Chase Carey-t kell rávezetni, hogy kívánalmaiknak megfelelően döntsenek.

„A Ferrari egyedülálló fontossággal bír, egy legenda” – ismerte el az olasz Corriere della Serának Carey. „De ugyanúgy kell bánni vele, mint az összes másik csapattal. Azt akarjuk, hogy a kategóriában maradjanak. A sportot akarjuk jobbá tenni, nem a csapatokat lecserélni. Lehet egyezséget kötni, de a fő cél nem alku tárgya: a rajongók érdeke az első.”



Az amerikai hangsúlyozta, a nézők miatt muszáj javítani a show-n, az aerodinamika pedig – melyre a 2017-es új szabályok összpontosítottak – ezen nem sokat segített. Kiemelte, hogy a Liberty Media hatalomátvétele óta mennyi pozitív fejlemény történt:

„Az elején a prioritás a szervezeti felépítésen volt, amivel végeztünk. Ezután a környezetre akartunk egy kis friss levegőt engedni, mivel csak negatívumokat lehetett hallani, mint amikor Bernie (Ecclestone) közölte, hogy nem fizetne egy verseny megnézéséért. Azóta minden nyitottabb, nagy közösségi aktivitás van, csökkentek a jegyárak, szórakoztató részlegeket hoztunk létre a rajongók számára. Ez mind felgyorsítja a változást” – mondta Chase Carey.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: