DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Jövőre már a Red Bull-lal vívna a Renault

Egy szezon alatt három konstruktőri helyezést erősödött a franciák F1-es gárdája, de a csúcs még messze van. Idén utolérnék, később pedig le is győznék a McLaren és a Red Bull kettősét.

A 2016-os Formula-1-es konstruktőri kilencedik helyről 2017-ben a hatodikra tudott előrejutni a Renault csapata, ám végső céljuk, a világbajnokká válás még távol van számukra. Míg ezt az utat bejárják, ügyvezető igazgatójuk, Cyril Abiteboul a gyár két motorpartnerét, a Red Bullt és a McLarent veszi elsődleges mércének. Előbbi évek óta híres a kiváló karosszériáiról, de vélhetően utóbbi is átlagon felüli autóval rendelkezik. Azzal, hogy mindhárom istálló a franciák erőforrásával fog versenyezni, kétségtelen, hogy idén közvetlen riválisként fognak egymásra tekinteni. Jöhet tehát egymás méregetése.

 renault_redbull_action2_2017



„Tudjuk, hogy a karosszériát tekintve – mind aerodinamikailag, mind mechanikailag - jelentős lemaradásunk van a Red Bullhoz képest” – nyilatkozott a szakember motorsport.comnak. „Ismerjük őket, csapatuk nagyszerű viszonyítási alap számunkra. Szerintem az egyik, ha nem a legjobb karosszéria az övék – meglátjuk, idén mivel rukkolnak elő. A McLaren eltérő karosszériát és motort használt, és a pilótái is mások, így az ő csapatuk ismeretlenebb előttünk. Érdekes viszonyítási alapot fognak majd nyújtani.”

Abiteboul magabiztosnak tűnik a Renault fejlődését tekintve, így ambíciózus terveket fogalmazott meg a következő egy-két szezonra. ”Kapacitás szempontjából mindkét gárdát egy év alatt utol kellene érnünk. Nagyon stabil, jól felépített, jó pénzügyi háttérrel rendelkező szervezetekről van szó, miközben mi még mindig az építkezés szakaszában járunk. Szerintem 2019-re minden szempontból képesek lehetünk utolérni őket, de szeretném, ha már az idei év során jelentősen lecsökkenne a közöttünk lévő különbség” – bizakodott.

Arra a kérdésre pedig, hogy a fentiek alapján a Renault idei célja a top 5-e, Abiteboul a következőt reagálta: „Céljainkat az autó bemutatóján fogjuk nyilvánosságra hozni, de nyilvánvalóan valami hasonlóról lehet szó.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: