DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Jobb motorral mi dominálnánk

A Red Bull-os holland szerint mindössze egy német erőforrás hiányzik autója hátuljából, hogy első világbajnoki címe felé menetelhessen. Erővel tölti el, ahogy kilábaltak a tavaly év eleji gödörből.

Bár Dietrich Mateschitz istállója 2010 és 2013 között minden egyes világbajnoki címet zsebre vághatott a Formula-1-ben, a 2014-től kezdődő hibrid korszakot eddig eléggé megszenvedték: a motorerőre helyeződő hangsúly miatt 2015-ben a konstruktőri tabellán mindössze negyedikek lettek, nyerniük pedig egyszer sem sikerült. Pilótájuk, Max Verstappen szerint a Renault által szállított motorban kell keresni a hibát, hiszen karosszériát tekintve verhetetlen az autójuk.

aston_rb_2018

Lehet, hogy csak az Aston Martinnal tudják majd ledolgozni hátrányukat?


 „Bottal üthetnék a nyomunkat, ha Mercedes-motor lenne az autónk hátuljában” – idézte a hollandot az Autosport. Bár az utóbbi időszakban tapasztalható volt némi javulás a francia erőforrás teljesítményét tekintve, Verstappen határozottan kijelentette, ő 2017-ben is „a Hondától eltekintve minden gyártóhoz képest kevesebb lóerővel rendelkezett”. A lemaradásért elsősorban az MGU-H-t okolta. „A miénk egyszerűen nem olyan stabil, mint a Mercedes vagy a Ferrari verziója. Több dolog is közrejátszik ebben, egyébként már rég kijavították volna.”

A 2017-es aerodinamikai szabályváltozásokkal a Red Bull újra az élen szerette volna látni saját magát, de ehhez képest a Ferrari is átugrotta őket, így a szezon jó részét kénytelenek voltak harmadik erőként végigküzdeni. „Egy alacsony légellenállású konstrukciót terveztünk, ami valami oknál fogva nem hozta az elvárt szintet” – vallotta be. „Talán egyszerűen csak túl optimisták voltunk, viszont mindenki láthatta, milyen gyorsan helyre tudtuk hozni a dolgot. Persze a szezonunknak addigra már annyi volt, de a jövőt tekintve ez önbizalommal tölt el minket.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: