DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Még mindig az F1-be vágyik a Formula-E menője

Megnyerte az F3-as Európa-bajnokságot, győzelmekért harcol a Formula-E-ben, harmadik helyen zárt a Super Formulában - Felix Rosenqvist azonban idáig nem tudta felkelteni az F1-es csapatok figyelmét.

Felix Rosenqvist jelenleg második helyen áll a Formula-E tabelláján, kettőt is megnyerve a szezon első négy versenye közül. Noha a svéd 2015-ben elhódította az F3-as Európa-bajnokságot első helyét, és két makaói győzelem is fűződik a nevéhez, anyagi támogatás híján nem tudott továbblépni, és a Forma-1 kapui is zárva maradtak előtte.



Noha a Formula-E egyre inkább az F1 ellenfeleként pozícionálja magát, és Rosenqvist is a legjobbak között van, a pilóta célja továbbra is a száguldó cirkusz: „Egyértelművé tettem, hogy ez az a bajnokság, ahol lenni akarok” – utalt a Mahindra pilótája a Formula-E-re a Motosportnak nyilatkozva. „Ez a legnagyobb lehetőségem arra, hogy bekerüljek a Forma-1-be, ha egyáltalán van még rá esély.”

„Itt vannak a legjobb pilóták az F1-en kívül, és amíg őket legyőzöd, addig elég jó lehetsz hozzá, nem igaz? Ez az, amit jelenleg a karrierutamról gondolok. Még elég fiatal vagyok ahhoz, hogy bekerüljek az F1-be, még nem adtam fel. Szerintem ez a legjobb hely számomra, jobb, mint DTM, az F2, vagy az IndyCar” – tette hozzá Rosenqvist.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: