DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

McLaren: A Renault rendkívül magabiztos

A wokingiak szakemberei nyugodtak a februári előszezoni tesztek előtt, mivel a francia motorgyártó is nagyon pozitív képet fest le nekik a 2018-as erőforrásáról.

A Renault-ra a 2017-es szezonban jellemző volt, hogy megbízhatósági gondokkal küzdenek a hétvégék során. Idén a kiegyensúlyozott motorteljesítmény még inkább nagyot fog nyomni a latban, mivel három erőforrással kellene végigcsinálnia a versenyzőknek a teljes szezont.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója nyugodt a Renault hozzáállása miatt: „Nem hallok vészharangokat. Magabiztosnak tűnnek - legalábbis így beszélnek az erőforrás sajátosságairól. Az erő és a megbízhatóság szempontjából is elégedettek voltak az adatokkal, amit a futópados adatokból láttak.”

 mclaren-a-renault-rol-2018



„Különösen a motor megbízhatóságáról gondolják azt, hogy nagyon jól állnak. Tavaly is megvolt az erejük, de ezzel együtt sajnos előjöttek a megbízhatósági problémák is. Gondokba ütköztek Mexikóban, de domináltak is a versenyen, tehát jól érzéseink vannak a szezon előtt” - folytatta gondolatmenetét az amerikai szakember.

Tim Goss az idei évi erőforrással kapcsolatos szabályokról beszélt: „Fejlesztettek a motoron, az biztos, hogy javult és sokkal erősebb lett. A legnagyobb kihívás nekik, és tulajdonképpen mind a négy motorgyártónak a szabályváltozások miatt az, hogy három ICE-t és MGU-H-t, két ES csomagot és MGU-K-t lehet felhasználni versenyzőnként büntetlenül.”

„Hatalmas feladat a motor életének meghosszabbítása, nagyon sokat kell koncentrálni a motor egészére a gyártónak, hogy biztosítsa az extra kilométereket még úgy is, hogy megmarad a teljesítmény” - zárta az idei nehézségekkel a McLaren technikai igazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: