DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen miatt erőlködött Ricciardo

Nagyon nagy nyomás alatt van a Red Bull ausztrál F1-es pilótája, hiszen egy pokolian gyors csapattárssal szemben kell helytállnia - azt mondja, hogy emiatt többször is túlerőltette a dolgokat 2017-ben.

Komoly küzdelmet folytatott az elmúlt másfél évben egymással Daniel Ricciardo és Max Verstappen, hiszen mióta a holland megérkezett a Red Bullhoz, az ausztrálnak is jobban kell kaparnia, mint előtte Danyiil Kvjattal szemben - ezt ő maga is elismerte, bár azt a tényt nem mondta ki, hogy a tempót tekintve 2017-ben bizony kikapott csapattársától.

"Azt kell mondanom, hogy ez jobban hajtott engem, mint bármi más" - mondta Ricciardo az Autosportnak arról, hogy milyen keményen kell küzdenie Verstappennel szemben. "Néha előfordultak azonban olyan futamok, mint például Budapesten, ahol túlerőltettem a dolgokat, túl sokat akartam, de ez az én hibám. Tudnom kellett volna, hogy hol vannak a határok, de néha túl keményen próbálkoztam."

redbullosok



Verstappen ellenben abszolút nyugodtan és magabiztosan beszélt ezúttal is. "Én eddig mindig képes voltam legyőzni a csapattársamat, ez talán nem mindig látszik a ponttáblázaton, de alapvetően én voltam előrébb. Mindig magamra koncentráltam és arra, hogy javulni tudjak, azzal nem nagyon törődtem, hogy a másik mit csinál, mert ugyan lehet azt is figyelni, de mindannyian különbözőek vagyunk és arra kell koncentrálni, hogy mit tudunk jobban csinálni" - magyarázta a holland.

"Danielnek sok tapasztalata van a Formula-1-ben és összességében versenyzőként is, több, mint nekem, emiatt kicsit nehéz volt az eleje. De a sebességet tekintve mindig közel voltunk egymáshoz, főleg a futamokon és igazából a dolgok folyamatosan javulnak hozzá képest. Én csak a lehető legjobb kört akartam produkálni és ha ez gyorsabb volt az övénél, akkor az jó."

Ricciardo szerint egyébként hasonló lehet most a helyzet a gyári Renault-nál is, ahol Nico Hülkenberg megkapta a nyakába Carlos Sainzot Jolyon Palmer helyett, pedig utóbbit nagyon könnyedén győzte le csapaton belül. "Biztos, hogy ez hajtja Nicót, talán úgy érezte, hogy kihozza magából a legtöbbet, de szerintem most még gyorsulni fog."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: