DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo szívesen lenne Hamilton csapattársa

Valószínűleg nem sok versenyző akarná azt, amit Daniel Ricciardo: egy csapatban versenyezni Lewis Hamiltonnal. Az ausztrál megindokolta, miért szeretné, ha ez egyszer valóra válna.

Daniel Ricciardónak jelenleg sincs egyszerű dolga, hiszen Max Verstappenben nagyon erős csapattársat tudhat maga mellett. Az ausztrál azonban nem érné be ennyivel, sőt - Sebastian Vettel után - ismét egy négyszeres világbajnokkal dolgozna együtt, ezúttal Lewis Hamiltonnal.

A Red Bull pilótája kifejtette, miért jó, ha erős pilótával versenyez egy csapatban: „Sosem zavart igazán, hogy milyen típusú versenyző a csapattársam. Néhányan hazugnak fognak nevezni, de én mindig gyors társat szeretnék magam mellé. Ilyenkor jobban megismeri önmagát és az értékeit, és hogy mennyire tud jól teljesíteni, és hol áll éppen.”

Ricciardo elárulta, miként szeretne a csúcsra törni: „Azért vagyok ebben a sportban, hogy győzzek, úgy, hogy én vagyok a legjobb, és nem szerencse vagy bármi más miatt. Ha megnyerem a címet, úgy akarom ezt elérni, hogy tudom, én voltam a legjobb ebben az évben.”

ricciardo-hamiltonrol-2018



„Ennek az eléréséhez a legjobb ellen kell remekül teljesíteni. Most is jó helyzetem ebből a szempontból, mivel Max van mellettem. Egyszer szívesen versenyeznék Lewis ellen is, csapattársként. Igen, úgy gondolom remek lenne” - folytatta az ausztrál azzal, miért indulna szívesen Hamiltonnal egy csapatban.

A Red Bull versenyzőjét jövőjéről is megkérdezték, aki a következőt válaszolta: „Nem akarom ezt úgy kezelni, mint egy nagykutya, hogy eldobok magamtól minden lehetőséget, és mindenki megváratok. A szezon vége óta röviden beszéltem a Red Bull-lal, és nem adtak nekem olyan ultimátumot, hogy 'vagy aláírod a héten, vagy mehetsz máshova'. Van egy kis időm, és így megláthatom, hol állunk az első két versenyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: