DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Jó lehet az F1-nek a sok gyerek a rajtrácson

A Formula-1 menedzsmentje nemrég úgy határozott, betiltja a rajtrácslányok alkalmazását a futamok előtt. Nagy volt a felzúdulás, ám a gyerekekkel kihúzták a dolog méregfogát?

Az első napokban különösen sokan tiltakoztak a futamok előtt a rajtrácson álló hölgyek betiltása ellen, többek szerint öngólt rúg ezzel a Liberty Media. Még prominens személyek is megszólaltak, egyesek szinte diszkriminációnak tartják a lépést. A viták ugyan még most sem csitultak el teljesen, de az új bejelentés változást hozott.

A vezetés elképzelése szerint ugyanis a hölgyeket gyerekek váltanák fel, ami máris árnyalja a képet. Ez már a legtöbb ellenző számára elfogadható kompromisszum, bár még így is születtek olyan vélemények, hogy nagy rizikót vállal ezzel az FIA, ha engedi, hogy néhány perccel a verseny kezdete előtt nagyszámú gyerek foglaljon még helyet a versenyautók között, mivel balesetveszélyes lehet egy váratlan esemény.

A Formula-1 csak nyerhet a gyerekek bevonásával?


A legtöbben azonban így már elfogadnák a változást, sőt, a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown szerint még pozitív irányba is mozdíthatná el a Formula-1 megítélését az egészen fiatal közönség megcélzása. A gyerekek egyébként fiatal versenyzőket takarnak majd a jelenlegi elképzelés szerint, akárki nem kerülhet be.

„Úgy vélem, „a rajtrácsgyerekek” ötlete remek. Kisebb koromban egy baseball meccsen volt hasonló élményem. Nagyszerű élmény volt, hogy mekkora figyelmet kaptam emiatt az iskolában, a gyerekek erről beszéltek és azt mondták: Zak részt vesz a baseball meccsen, mint ’batboy’, nézzük meg a tévében!” – nyilatkozta Zak Brown.

„Az F1 valószínűleg ugyanezt az izgalmat pezsdítené fel, valamit, amiről beszélni lehet, az igazán fiatal rajongók pedig erről beszélgetnek majd az iskolában. Szerintem kitűnő ötlet. A Formula-1-ben sok mindent meg kell változtatni, a fiatalabb közönség bevonása pedig szerintem is szükséges” – tette hozzá az amerikai szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: