DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Chase Carey: Továbbra is lesznek szép lányok a versenyeken

A Formula-1 első embere személy szerint szerette a rajtrácslányokat, de tartania kell magát a mai kor kívánalmaihoz. Tett egy biztató ígéretet is a „szép lányokkal” kapcsolatban.

Az előttünk álló szezonban gyerekek veszik át a rajtrácson táblákat tartó, dobogós ceremóniánál és egyéb tevékenységeknél szerepet játszó lányok feladatait, jelentette be a Formula-1, a visszhang pedig azóta is tart. A változásról alkotott vélemények eddig egyértelműen a negatív irányba billennek. Még az F1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey is úgy nyilatkozott, magánemberként a rajtrácslányok pártján állna.

„Azt a reakciót kaptuk, amire számítani lehetett. Nem meglepő, hogy sok régi rajongó a sport részének tartja őket, mert így nőtt fel. Ezt tiszteletben is tartom” – mondta a Daily Telegraph lapnak Carey. „Ha egyedül rám hagyták volna, nos, személy szerint szeretem a rajtrácslányokat. De ez a döntés nem miattam lett meghozva, hanem a rajongók miatt.”



„Tisztában vagyok vele, hogy sok rajtrácslány büszkén tette a dolgát, ami nagyszerű. Ismétlem, ha rám bízták volna, én szerettem őket. Bizonyos emberek anekdotaszerűen hívták fel a figyelmet a kérdésre. Amikor körbejártam, kiderült, hogyan gondolkodik egy jelentős szegmens. Nem tudom, hogy a sértő túlzás lenne-e rá, mindenesetre úgy gondolták, kihasználó magatartást folytatunk, ami nem helyes abban a világban, melyben ma élünk” – magyarázta a sport amerikai főnöke.

Ugyanakkor a bejelentés csak a rajtrácslányok megszűnéséről szólt, nem arról, hogy a paddockban dolgozó – például szponzorokat népszerűsítő – hostessek sem maradhatnak. Ezt erősíti meg Chase Carey is:

„A szemkápráztatást változatlanul meg fogjuk tartani. Továbbra is lesznek szép lányok a versenyeken. Azt hiszem, ez is az élet része, ennek is szerepe van abban, hogy a sport különleges. A szemkápráztató és titokzatos dolgok teszik azzá. Ugyanakkor változatlanul fejlődni kell, a mai világ pedig nyilvánvalóan más dolgokra érzékeny, mint a 10-12 évvel ezelőtti, ezért nem szabad merevnek lenni” – hívta fel a figyelmet a társadalmi normák változására a Formula-1 feje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: