DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az F1-főnök szerint a Formula-E nem sportesemény

Nem néz ki úgy, hogy mostanában közeledni fog egymáshoz a Formula-1 és elektromos unokatestvére: Chase Carey reagált Alejandro Agag kritikáira, és a másik szériát becsmérelve hangsúlyozta, a motorsport csúcsa mindig az F1 marad.

Adok-kapok kezdett kibontakozni a Formula-1 és az elektromos királykategória, a Formula-E között. Alejandro Agag, utóbbi széria promótere kijelentette, 20 vagy 40 éven belül a Formula-E marad az egyedüli autósport, egy másik nyilatkozatában pedig szóvá tette, az F1 számos lépésben őket másolja – nem kell messzire menni, a jövőbe mutató bajnokság már tavaly megszüntette a rajtrácslányokat, csak nem verte nagydobra.

A Formula-1 bejelentése ellenben nagy hullámokat keltett: ezt a Formula-E szarkasztikus „köszöntjük az F1-et a 21. században” kijelentéssel kommentálta. (Ehhez képest Hongkongban voltak rajtrácslányok, Agag pedig azóta beismerte, ha egy versenyrendező igényt tart rájuk, a jövőben is lesznek.)



A Formula-1 elnöke és vezérigazgatója, Chase Carey sem hagyta szó nélkül, hogy Agag ostora rendszeresen a világbajnokságon csattan:

„Örülök, hogy van kristálygömbje. De a Formula-E nem a vetélytársunk. Azt képviseli, ami mindenkinek fontos – a környezetet –, de inkább utcai ünnepélynek tartom, nem sporteseménynek” – jelentette ki Carey a Sport Bildnek. „Akik ott jártak, azt mesélték, hogy jól érezték magukat, volt zene és finom étel.”

Az F1 mással hódítja meg a rajongókat: „A Formula-1-et ellenben az egész világon nézik, most pedig lehetőségünk van új szintre emelni. Hiszem, hogy más szériák segíthetnek nekünk, mert érdeklődést generálnak. A sorozatok csúcsa azonban a Formula-1, és az is fog maradni” – mondta Carey, aki egy másik lapnak arról beszélt, ha rajta múlt volna, maradnak a rajtrácslányok, de a nézőket tartotta szem előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: